• Džudo klub “Slavija” pobednik 8. Trofeja grada Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Džudo klub “Dinamo” osmi put je uspešno organizovao Međunarodni turnir “Trofej grada Pančeva” u koje se pioniri takmiče u ekipnoj konkurenciji, dok se poletarci, mlađi i stariji pioniri i kadeti u konkurenciji dečaka i devojčica nadmeću pojedinačno. Ovogodišnji turnir okupio je rekordan broj takmičara, oko 500 iz 47 klubova, a takmičari su u Pančevo došli iz svih krajeva Srbije, zatim iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije.

    Godinama u nazad “Trofej grada Pančeva” je poznat po tome što je jedan od retkih turnira na kojem klubovi u mlađim uzrasnim kategorijama mogu da se nadmeću u ekipnoj konkurenciji. Domaćin turnira, Džudo klub “Dinamo” do sada je 3 puta osvajao pehar namenjem najboljoj ekipi, ali ovog puta su mladi pančevački džudisti morali da se zadovolje plasmanom na peto mesto. Prvo mesto su osvojili džudisti “Slavije” iz Novog Sada koji su u finalu rezultatom 16:4 savladali ekipu sastavljenju od takmičara požarevačkog “Bambija” i Džudo kluba “VGSK” iz Velikog Gradišta. Bronzana medalja pripala je pionirima “Cementa” iz Beočina.

    – Nismo očekivali ovakav priliv klubova, neverovatan broj, preko 500 takmičara. Bilo je teško sve organizovati, ali smo zadovoljni kako je na kraju sve proteklo. U ekipnoj konkurenciji ove godine smo mi u “Dinamu” eksperimentisali, pa smo u ekipu stavili takmičare kojima je ovo prva godina u konkurenciji pionira. To su deca rođena 2004., 2005.,2006. i imali smo dva takmičara koji su bili 2001. godište. Peto mesto koje su oni osvojili nije loše, ali može bolje. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali ne bi bilo fer da i ove godine budemo najuspešnija ekipa. Borba sa starijima je bila dostojna njihovog kvaliteta. Ovde je preovladala i snaga, a kod dece je u ovom uzrastu to jako važno. Jedan kiilogram čini veliku razliku i stvara veliki otpor, a godina iskustva više mnogo znači. Naša deca još nisu sazrela, ali vidi se da su spremni za okršaje. Čestitam ekipama koje su učestvovale i svaka čast onima koje su ostvarile dobre rezultate, istakao je Ljubomir Stanišić, trener DžK “Dinamo”.

    U pojedinačnoj konkurenciji, gde su takmičari bili podeljeni u 3 uzrasne kategorije, do 11, do 15 i do 18 godina, džudisti “Dinama” su osvojili 20 medalja, devet zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja. Mnogi takmičari su opravdali uloge favorita i posle državnih prvenstava okitili se odličjima na svom terenu i pred svojom publikom.

    – Rezultatima u pojedinačnoj konkurenciji ne mogu da budem nezadovoljan s obzirom na broj medalja koji su naši takmičari osvojili. Oni su radili sa svojim protivnicima u svojim kategorijama i dobrim borbama su dobili pluseve. Mnogo takmičara je danas zaslužilo sve pohvale, dodao je Stanišić.

    Uspešan nastup na 8. Trofeju grada Pančeva imali su i džudisti “Pančeva” koji su osvojili 8 medalja, dve zlatne, jednu srebrnu i 5 bronzanih odličja.

    I ove godine ovaj džudo turnir međunarodnog karaktera je organizovan uz podršku grada Pančeva, pa je Aleksandru Farkašu, članu Gradskog veća zaduženom za oblast sporta, pripala čast da svečano otvori turnir.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport