• Istorijska bronza košarkašica!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvu istorijsku olimpijsku medalju od raspada bivše SFRJ. Naše sjajne košarkašice su u borbi za bronzu savladale ekipu Francuske rezultatom 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21). 

    Šampionke Evrope su, za razliku od polufinalnog duela sa Španijom, znatno bolje otvorile utakmicu, igrale su čvrsto u odbrani i protivnicama nisu dozvoljavale da lako dođu do poena, iako su Francuskinje dominirale u skoku na obe strane terena. Naš tim je predvođen kapitenom Milicom Dabović stekao jedanaest poena prednosti na pred kraj prve deonice (18:7), ali su vicešampionke Evrope uspele da smanje zaostatak, a onda zahvaljujući boljoj igri u napadu napravile preokret (25:27). Ipak, tu prednost nisu dugo zadržale, pošto su jednim nepotrebnim faulom naš tim dovele u priliku da dođe do izjednačenja pred poluvreme, što se i desilo.

    U trećoj četvrtini srpske košarkašice su dodatno učvrstile igru u odbrani, povećale agresivnost i boljim zagrađivanjem sprečile skok protivnica u napadu. Trojkama Saše Čađo i Danijel Pejdž, a zatim i serijom od sedam uzastopnih poena Sonje Petrović naš tim je pred kraj treće deonice ponovo stekao dvocifrenu prednost. Iako su naše igračice bile brzoplete i, posle sjajno odigranih odbrana, pravile nepotrebne greške u napadu, svojoj borbenom odbranom nisu dozvolile reprezentaciji Francuske da se približi i napravi preokret. U poslednja dva minuta susreta košarkašice Francuske su pokušale brzim faulovima da smanje zaostatak, ali naše igračice su bile precizne sa linije slobodnih bacanja i tako osvojile prvu olimpijsku medalju za našu zemlju u ženskoj košarci, još od Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine, kada je SFRJ osvojila srebrno odličje. 

    Naša najefikasnija košarkašica je bila Jelena Milovanović, sa 18 postignutih poena uz 7 skokova. Ana Dabović je postigla 11 poena i imala 5 asistencija, dok su Sonja PetrovićDanijel Pejdž (8 skokova) postigle po 10 poena. 

    Ovo je za sada osma medalja na Olimpijskim igrama u Riju za Srbiju, pošto su prethodno medalje osvojili rvač Davor Štefanek (zlato), Tijana Bogdanović (tekvondo – srebro), kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, skakačica u dalj Ivana Španović (bronza), kao i odbojkašice, vaterpolisti i košarkaši, koji će se večeras i sutra u finalima Olimpijskih igara boriti za najsjajnije odličje. Priliku da Srbiji obezbedi devetu medalju ima i tekvondistkinja Milica Mandić, koja je prošla u četvrtfinale takmičenja u kategoriji preko 67 kilograma.  

    T. M. 

    Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvu istorijsku olimpijsku medalju od raspada bivše SFRJ. Naše sjajne košarkašice su u borbi za bronzu savladale ekipu Francuske rezultatom 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21). 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]