• Jovana Bogdanović, Valeri Švigir i Vanja Grujić višestruke prvakinje Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak i sredu 28. i 29. juna u Subotici je održano Prvenstvo Vojvodine za sve uzrasne kategorije, na kojem je nastupilo ukupno oko 400 takmičara iz svih vojvođanskih klubova. Po šest predstavnika na letnjem prvenstvu regije imali su i pančevački klubovi ‚‚Dinamo“ i ‚‚Sparta“. Oni su u uzrasnim kategorijama od pionira do seniora osvojili ukupno 24 medalje: 15 zlatnih, 6 srebrnih i tri bronzane medalje. 

    Letnje prvenstvo Vojvodine organizovao je Plivački savez Vojvodine, uz tehničku organizaciju Plivačkog kluba ‚‚Spartak“, na otvorenom bazenu ‚‚Dudova šuma“. Na ovom prvenstvu okupili su se gotovo svi najbolji plivači Vojvodine, osim pojedinih reprezentativaca koji se pripremaju za predstojeća međunarodna takmičenja i kontinentalna prvenstva, kao i Olimpijske igre.

    Pančevo je imalo 12 predstavnika na ovom takmičenju, a oni su osvajanjem 24 medalje ostvarili fantastičan rezultat. Seniorke Plivačkog kluba ‚‚Sparta“, Jovana Bogdanović i Valeri Švigir, osvojile su po šest zlatnih medalja čime su pomogle svom klubu da u ukupnom plasmanu seniorski i seniora (takmičari od 19 godina i stariji) zauzme treće mesto, iza plivačkih klubova ‚‚Vojvodina“ i ‚‚Novi Sad“. 

    Osvajači medalja:

    – Jovana Bogdanović, PK ‚‚Sparta“

         zlatna medalja (6 medalja): 50, 100 i 200m prsnim stilom u konkurenciji seniorki i u apsolutnoj konkurenciji 

    – Valeri Švigir, PK ‚‚Sparta“ 

         zlatna medalja (6 medalja): 50 metara leđnim stilom (seniorska+apsolutna konkurencija); 50 metara delfin stilom (seniorska+apsolutna); 50 metara slobodnim stilom (seniorska+apsolutna)

    – Miloš Mihajlović, PK ‚‚Sparta“

         srebrna medalja (dve medalje): 100 metara slobodnim stilom (u konkurenciji takmičara od 15 i 16 godina starosti); 200 metara slobodnim stilom (15-16)

         bronzana medalja: 50 metara slobodnim stilom (15-16)

    – Vanja Grujić, PK ‚‚Dinamo“

         zlatna medalja (tri medalje):  50, 100 i 200 metara leđnim stilom (u konkrenciji takmičarki od 13 i 14 godina)

         srebrna medalja: 200 metara leđnim stilom (apsolutna konkurencija)

         bronzana medalja (dve medalje): 100m leđnim stilom (apsolutna konkurencija); 50m delfin stilom (13-14)

    – Nataša Praskalo, PK ‚‚Dinamo“ 

         srebrna medalja (tri medalje): 50, 200 i 400 metara slobodnim stilom (u konkurenciji takmičarki od 17 i 18 godina)

     

    T. M. 

    U utorak i sredu 28. i 29. juna u Subotici je održano Prvenstvo Vojvodine za sve uzrasne kategorije, na kojem je nastupilo ukupno oko 400 takmičara. Po šest predstavnika na letnjem prvenstvu regije imali su i pančevački klubovi ‚‚Dinamo“ i ‚‚Sparta“. Oni su u uzrasnim kategorijama od pionira do seniora osvojili ukupno 24 medalje: 15 zlatnih, 6 srebrnih i tri bronzane medalje. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport