• Jovica Cvetković novi trener superligaša „Niša“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 4. septembar – Jovica Cvetković, predsednik Odbojkaškog kluba „Odbojka 013″ i potpredsednik Odbojkaškog Saveza Vojvodine, novi je trener člana Vinerštediše Superlige Srbije, Odbojkaškog kluba „Niš“. 

    Superligaš iz Niša je prošlu seznu završio na četvrtom mestu, ali je u četvrfinalu „plej-ofa“ izgubio od petoplasirane ekipe „Partizana“, ali je kao četvrtoplasirani tim izborio učešće u Čelendž kupu. Ipak, prilike su se u ovom superligašu promenile. Finansijska situacija nije bila na zavidnom nivou, a kako je većini igrača istekao ugovor u ovom trenutnu „Niš“ praktično nema tim. Ipak, ovakva situacija predstavlja jedan sportski izazov za velikana srpske odbojke, Jovicu Cvetkovića.

    – Ja sam na ovakvu situaciju navikao. Mene retko zovu kada je sve u redu i kada su sve stvari na svojem mestu. Uglavnom me zovu da spašavam situaciju. Ipak, klubu želi da pomogne jedan ozbiljan čovek, bivši odbojkaš, koji ne želi da dozvoli da se klub raspadne i da Niš ostane bez superligaša. Brzo sam se sa njim dogovorio i od danas sam trener Odbojkaškog kluba „Niš“, rekao je za 013info Jovica Cvetković.

    Kako ističe, neće imati nimalo lak posao u predstojećoj sezoni u kojoj klub, osim Vinerštediše Superlige, nastupa i u Čelendž Kupu. 

    – Pošto je u klubu ostalo par igrača, a već je septembar, biće teško da napravimo tim. Zbog cele situacije, cilj Uprave, a i moj cilj, jeste da se u predstojećoj sezoni klub konsoliduje i da ga postavimo na stabilne noge, istakao je Cvetković. 

    Njegovo angažovanje na mesto prvog trenera „Niša“ neće uticati na njegovo angažovanje u Odbojkaškom klubu ‚‚Odbojka 013″, čiji je predsednik.

    – „Odbojka 013″ je moj klub, moj tim, gde zajedno sa Ivanom Krgovićem i Branislavom Jovanovim, radim na zadovoljavanju svih potreba devojčica, za razvojem, pedagoškim i fizičkim, na njihovom napretku i sportskom angažovanju. Rad u ovom klubu mi predstavlja ogromno zadovoljstvo, jer nam rezultat nije cilj već rad i razvoj dece. ‚‚Odbojka 013″ je moja ljubav, od koje profesionalne obaveze ne mogu da me odvoje, zaključio je novi strateg „Niša“. 

    Jovica Cvetković je trenersku karijeru počeo u ekipi „Požarevca“, a predvodio je i „Smederevo“, „Crvenu zvezdu“, „Borac“ iz Starčeva, „Martig“ iz Francuske, iranske ekipe „BARQ-a“ i „Petrošimija“ i „Spartak“ iz Subotice. Bio je i pomoćni trener reprezentacije Jugoslavije, sa kojom je od 1995. do 1999. godine osvojio pet medalja. Predvodio je mlađe uzrasne selekcije reprezentacije Irana u nekoliko navrata, kao i seniorsku reprezentaciju Saudijske Arabije.

    T. M. 

    PANČEVO, 4. septembar – Jovica Cvetković, predsednik Odbojkaškog kluba „Odbojka 013″ i potpredsednik Odbojkaškog Saveza Vojvodine, novi je trener člana Vinerštediše Superlige Srbije, Odbojkaškog kluba „Niš“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]