ŽRK ‚‚Dinamo"
Rukomet

Juniori „Dinama" drugi na rukometnom turniru u Celju

Pančevo, Ned, 28/08/2016 - 21:05
Tanja Marin

Mlađe uzrasne kategorije Železničkog rukometnog kluba „Dinamo" boravile su ove nedelje u Sloveniji gde su u Celju učestvovale na međunarodnom rukometnom turniru „3. Slovenia youth Open-u". Juniori su, kao i početkom ovog meseca u Mađarskoj, bili najuspešniji. Na turniru u Celju rukometaši rođeni 1998. godine zauzeli su drugo mesto pošto su u finalu minimalnom razlikom izgubili od ekipe „Tatabanje" iz Mađarske (33:32). 

Igrači koje predvodi trener Miloš Pantović u grupnoj fazi turnira ostvarili su tri pobede protiv „Hrastnika" (29:22), „Tatabanje" (32:31) i protiv Rukometnog kluba „Metlike" (23:18). Pančevački juniori nisu uspeli u finalu da po drugi put savladaju ekipu iz Mađarske, ali su protiv ekipa iz Slovenije i Mađarske pokazali da imaju zavidan kvalitet. Uz srebrnu medalju golman „žuto-crnih" Stefan Mitić, proglašen najboljim čuvarem mreže na ovom turniru. 

Mlađe kategorije od juniora su imale izuzetno teške protivnike na turniru u Sloveniji, pošto su svoje ekipe doveli najbolji klubovi regiona, kao i reprezentacija Katara, koja je u pojedinim godištima učestvovala i sa dve ekipe. U dve godine mlađoj konkurenciji od juniora rukometaši „Dinama" su zauzeli 7. mesto. Generacija 2002. je turnir završila na  8. poziciji, a najbolji strelac turnira sa 29 pogodaka bio je Predrag Belić. Oni najmlađi, dečaci rođeni 2004. osvojili su 4. mesto. 

Učešćem na jednom ovakvom turniru, ponovo kao jedini predstavnik Srbije, uprava „Dinama" pokazuje da im je stalo da u svojoj školi rukometa prave i formiraju buduće prvotimce. Na ovaj način, nadmetanjem sa nekim od najboljih rukometaša u okruženju u svojoj generaciji, mladi pančevački rukometaši imaju priliku mnogo da nauče, da napreduju i da takmičenjem sa kvalitetnim protivnicima uvide kakav kvalitet poseduju. 

T. M.

 Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju