• Juniori ‚‚Dinama” ubedljivi protiv ‚‚Vojvodine”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Juniorski tim Rukometnog kluba ‚‚Dinamo” savladao je ekipu novosadske ‚‚Vojvodine” rezultatom 40:29 (20:12) u 2. kolu Prvenstva Srbije. Ova pobeda omogućila je pančevačkim mladim rukometašima da nastave borbu za titulu prvaka Srbije u konkurenciji juniora.

    U prvom kolu Prvenstva Srbije ekipa ‚‚Dinamovi” juniori su savladali ‚‚Vrbas”, pa su u Hali sportova ‚‚Strelište” dočekali ekipu ‚‚Vojvodine” u čijem sastavu igra nekoliko reprezentativaca Srbije u ovom uzrastu. Pančevački rukometaši su pokazali da ne priznaju favorite na papiru i ubedljivom igrom, borbenošću i sjajnim timskim duhom ubedljivo savladali ekipu iz Novog Sada.

    Od početka susreta su igrali koncentrisano, vidno usredsređeni na krajni cilj, pobedu i prolazak u dalji tok takmičenja. Sve je krenulo od odlične igre u odbrani, agresivne, pokretljive, pa gosti nisusa lakoćom šutirali ka golu ‚‚Dinama”. Čak i kada bi došli do pozicije za šut na golu ih je čekao, odlično raspoloženi, Miloš Jandrić. Branio je ‚‚penale”, kontranapade, šuteve sa šest i devet metara, šuteve sa krila, pa su njegovi saigrači na drugoj strani terena bili rasterećeni. Šutirali su iz svih pozicija i pogađali, a kada se i činilo da ne znaju šta će sa loptom, Miljan Bunjevčević bi je uputio ka golu i ‚‚cepao” mrežu. Srednom prvog poluvremena domaći igrači su imali prednost od 5 golova (11:6), a do kraja prvog dela igre stekli su maksimalno vođstvo od 8 golova (20:12).

    Posle odmora su nastavili u istom ritmu i kada se činilo da su malo posustali i da bekovi ne mogu lako da upute šut ka golu ‚‚Vojvodine”, oni su sjajnim dodavanjima na ‚‚crti” pronalazili pivotmene, Stefana Šaponjića (šest golova u drugom poluvremenu) i Miloša Petrovića (tri pogotka). Kako su golamni Radovanović i Todorović nastavili tamo gde je stao kapiten Jandrić, igrači ‚‚Vojvodine” nisu uspeli da smanje zaostatak, pa je ‚‚Dinamo” odličnom timskom igrom prošao dalje.

    Najefikasniji igrači susret bili su Miljan Bunjevčević iz ‚‚Dinama” i igrač ‚‚Vojvodine” Nikola Arsenić sa 10 pogodaka. Miljan je imao sjajnu podršku saigrača, pa je tako Stefan Šaponjić postigao 7 golova, Miloš Petrović 6, a Jovan Stojanović i Jovan Sremčević po 5 pogodaka. U redovima ‚‚Vojvodine” istakao se još Milan Jojić sa 5 postignutih golova.

    – Sastav ekipe ‚‚Vojvodine”, u kojem ima 5, 6 reprezentativaca Srbije, je takav da ne možete da dođete da igrate protiv njih i da mislite da imate prednost kao domaćin. U takvim utakmicama sigurno nemate prednost. Možete da pripremite ekipu, da ona zna cilj i da čitavu utakmicu odigra na pravi način, da ispuni sve zadatke. Moji igrači su to ispunili, krasio ih je kolektivizam, borbenost. Redovno su i vredno trenirali, što se isplatilo, a ubedljiva pobeda je plod odličnog rada,

    istakao je trener ‚‚Dinama”, Aleksandar Živković.

    Ekipa ‚‚Dinama” je ovom pobedom obezbedila plasman u naredni krug takmičenja, a trener prvog i juniorskog tima ističe da uvek razmišlja o zlatnom odličju.

    – Prvenstvo Srbije za juniore je eliminaciono, tačnije igra se po sistemu Kupa, tako da morate da pobeđujete da biste prošli dalje. U sledećem kolu ukrštamo sa ekipama koje dolaze iz Grupe ‚‚Centar”, a tamo igraju ekipe koje su u dugom takmičarskom procesu i koje igraju tokom cele godine. Iz grupe ‚‚Vojvodina” i iz grupe ‚‚Centar” prolaze po dve ekipe, videćemo ko će nam biti naredni protivnik. Ne mogu da garantujem šta možemo da uradimo, ali mogu da garantujem da nam odnos mora biti bar na ovom nivou da bismo prošli dalje. Ako je taj odnos dovoljan i rad na treninzima, sigurno da idemo dalje. Cilj kluba je da idemo što dalje, a moj cilj, kao treneru, je uvek bilo zlato. Ja sam Prvenstvo Srbije osvajao desetak puta, ako uspem sa momcima to da izguram biće super, ako ne oni su pred svojom publikom pokazali šta znači odnos, kako jedna ekipa treba da igra, kako da igra za svoj klub i kakav odnos treba da ima prema protivniku koji je za respekt, bez problema, bez ekscesa na terenu i uz to pobeda,

    ocenio je Živković.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]