Foto: KK Tamiš
Sport

KK Tamiš, Nikola Simić i Bojan Jovičić najbolji u Vojvodini

Izvor: 
Dnevnik Sre, 28/12/2016 - 06:54

Košarkaški klub Tamiš iz Pančeva, je najbolji košaraški klub u Vojvodini! Ovo je odlučio Košarkaški savez Vojvodine, a nagrade su juče na tradicionalnom, novogodišnjem koktelu Košarkaškog seveza Vojvodine održanom u Spensu, u prisustvu bivših i sadašnjih igrača, sportskih funkcionera, trenera i sudija uručene

- Darku Jovičiću, predsedniku kluba, nagrada za najbolji klub; - Nikoli Simiću, nagrada za najboljeg košarkaša Vojvodine; - Bojanu Jovičiću, nagrada za najboljeg trenera Vojvodine.

Po merilima KSV, najbolji muški seniorski klubovi  su KK Futog Tupanjac MD (prvi put u istoriji se plasirao u Drugu ligu), KK Dunav Stari Banovci (od ove sezone prvi put prvoligaši) i KK Tamiš Pančevo (minule sezone najbolje plasirani vojvođanski klub). Za najbolji ženski seniorski klub u 2016. proglašen  je ŽKK Vrbas, koji je dogurao do finala domećeg kupa i polufunala plej-ofa. Najbolja košarkašica je Vrbašanka Nataša Mijatović, kapiten ŽKK Vrbas. Najbolji muški klub mlađih kategorija po mišljenju KSV je novosadski KK Sport Vorld, a najbolji ženski klub mlađih kategorija je  ŽKK Titel. Za najboljeg trenera proglašen Bojan Jovičić (KK Tamiš), a najbolji košarkaš je igrač ove ekipe Nikola Simić. U kategoriji sportskih radnika, posthumno je dodeljeno priznanje profesoru Juhas dr Erneu, a nagrađen je i Mirko Kujundžić.

U posebnoj kategoriji nagrađeni su reprezentacija Novi Sad +40 muškarci, reprezentacija Novi Sad +35 žene, a priznanje je dobila i Sportska redakcija  Dnevnika, za profesionalno i aktivno praćenje svih košarkaških zbivanja.

 Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.