Olimpijske igre

Konačno medalja za Srbiju!

Pančevo, Uto, 16/08/2016 - 17:25
Tanja Marin

Davor Stefanek, srpski rvač grčko-rimskim stilom, plasirao se u finale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i na taj naćin obezbedio prvu medalju za Srbiju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Davor je u polufinalnom meču kategorije do 66 kilograma tušem u prvoj rundi savladao Gruzijca Šmagija Blikvadzea. 

Pre toga u četvrtfinalu su se sastala dva poslednja svetska šampiona u ovoj kategoriji, Davor Stefanek i Nemac Frank Štebler. Stefanek je taj meč, koji je trajao dve runde, dobio rezultatom 6:2 i posle dva poraza konačno savladao vladajućeg šampiona sveta.

Na startu takmičenja naš rvač savladao je Japanca Tomohira Inouea rezultatom 9:0, tehničkim tušem, posle samo dva minuta borbe. 

Srpski rvač je sjajno pripremljen za učešće na trećim Olimpiskim igrama, što pokazuje i činjenica da je bez mnogo problema na strunjači uspeo da savlada svoje rivale. 

Davor Štefanek će se za najsjajnije odličje boriti sa Mirganom Artjunjanom iz Jermenije. Finale će biti održano 22:30 po srednjeevropskom vremenu. 

T. M.

Najnovije vesti

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,

Kultura

„Paunović" najbolji u Vojvodini

KUD Stanko Paunović NIS RNP je, na 53.Festivalu muzičkih društava Vojvodine, osvojio prvo mesto i zlatnu plaketu. Festival je održan 23. oktobra u Rumi., a učestvovalo je četrnaest ansambala koji