• Loša prva četvrtina za prvi poraz ‚‚Pantera“ u sezoni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U drugom kolu Sport klub Prve lige Srbije ekipa ‚‚Pančevo Pantera“ pretrpela je prvi poraz pošto su odličnom igrom u prvoj četvrtini ‚‚Kragujevac Wild Boars-i“ poveli rezultatom 21:0. Do kraja prvog poluvremena gosti iz Kragujevca su postigli još jedan ‚‚tačdaun“, što je bio i konačan rezultat utakmice. Mladi tim ‚‚Pantera“ je u nastavku utakmice podigao nivo igre, ali je bilo kasno da se promeni rezultat. Na kraju 0:28 (0:21; 0:7; 0:0; 0:0) za ‚‚Divlje veprove“.

    Utakmica na Sportskom centru ‚‚Mladost“ počela je minutom ćutanja u slavu tragično preminulom Marku Pekoviću – Peki, igraču ‚‚Pančevo Panthers-a“. Cela situacija uhvatila je ‚‚Pantere“ nespremne za igru na početku meča, jer su primili poene već iz početnog udarca (kick-off-a), koji je import Gabrijel Čembers sjajnim trčanje od 90 jardi vratio za ‚‚tačdaun“. Kako domaći igrači nisu uspevali da u napadu ‚‚izigraju“ odbranu Kragujevčana, niti da u prvoj četvrtini dođu do novog prvog pokušaja (prvog dauna), gosti su to iskoristili da uvećaju prednost. Prvo je kvoterberk Džejms Blant pasom dugim oko 30 jardi u ‚‚end zoni“ pronašao hvatača Filipa Nedeljkovića, a zatim se i sam ‚‚ušunjao“ u ‚‚end zonu“ protivnika za tri tačdauna prednosti. U drugoj četvrtini ‚‚Panteri“ su zaigrali nešto bolje, osvojili su prvi daun i dugo odolevali protivničkim naletima u fazi odbrane, ali su u samoj završnici prvog poluvremena primili novi, četvrti ‚‚tačdaun“. Kvoterbek gostiju Amerikanac Blant je ‚‚screen pasom“ pronašao hvatača Milorada Živkovića, koji je pronašao put pored odbrane ‚‚Pantera“ do ‚‚end zone“. 

    U nastavku meča domaćin je značajno podigao nivo igre, ali nije bilo više poena. Ekipe su razmenile greške u trećoj četvrtini – dva presečena pasa sejftija ‚‚Pantera“ Majkla Kembela i dve ispuštene lopte trkača domaćih Stefana Dedića i Dejana Jovanovića. Napad je u nekoliko akcija uspeo da uđe u ‚‚crvenu zonu“ gostiju, ali su tada ispuštali lopte, dok se odbrana pančevačkog tima dobro držala. Naterala je protivnika i da ispuca loptu, kao i da spreči poentiranje na kraju utakmice kada je ekipe ‚‚Kragujevac Divljih veprova“ bila nekoliko jardi od njihovog gola. 

    U današnjem susretu ekipa iz Kragujevca je bila bolja, imaju kvalitetniji sastav i zasluženo su pobedili, ali treba istaći i da ‚‚Panteri“ u prvoj četvrtini, koja je bila presudna za konačan ishod susreta, nisu igrali na svom nivou, već sa osetnim pritiskom i teskobom na duši i ramenima, pošto su pre samo nedelju dana ostali bez jednog člana svoje porodice. 

    Posle dve odigrane utakmice ekipa ‚‚Pančevo Panthers-a“ ima skor od jedne pobede i jednog poraza, a u narednom kolu, koje je na programu za dve nedelje igraju na gostovanju protiv ekipe ‚‚Inđija Indians-a“, ekipe koja je u prvom kolu od ‚‚Divljih veprova“ primila 41 poen. 

    T.M. 

    U drugom kolu Sport klub Prve lige Srbije ekipa ‚‚Pančevo Pantera“ pretrpela je prvi poraz pošto su odličnom igrom u prvoj četvrtini ‚‚Kragujevac Wild Boars-i“ poveli rezultatom 21:0. Do kraja prvog poluvremena gosti iz Kragujevca su postigli još jedan ‚‚tačdaun“, što je bio i konačan rezultat utakmice. Mladi tim ‚‚Pantera“ je u nastavku utakmice podigao nivo igre, ali je bilo kasno da se promeni rezultat. Na kraju 0:28 (0:21; 0:7; 0:0; 0:0) za ‚‚Divlje veprove“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]