• Marjan Lukić osvojio bronzu na poluajronmen trci u Crnoj Gori

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Triatlonac pančevačkog ‚‚Tamiša“, Marjan Lukić, učestvovao je proteklog vikenda na ‚‚Ocean Lava Montenegro“ trci u Crnoj Gori, gde je na poludugoj triatlon distanci u svojoj uzrasnoj kategoriji (40-44 godine) osvojio bronzanu medalju. Ova trka po prvi put je održana u Bokokotorskom zalivu i Kotoru, uz učešće oko 50 triatlonaca iz 11 zemalja. Promoter trke bio je najpoznatiji hrvatski triatlonac, Andrej Vištica, prvak Evrope u dugom triatlonu i prošlogodišnji pobednik ajronmen trke u Francuskoj.

    Marjanu Lukuću je ovo drugo učešće na trkama poluduge distance (1.9 km plivanja – 90 km vožnje bicikla – 21.1 km trčanja) ove godine, pošto je na beogradskoj Adi Ciganliji ovog proleća osvojio zlatnu medalju u uzrasnoj grupi takmičara od 40 do 44 godine (4:41,06). Kotor je veoma prijao treneru i takmičaru ‚‚Tamiša“, pošto je trku završio sa više od deset minuta boljim rezultatom nego trku Prvenstva Srbije na poludistanci u Beogradu, za 4 sata, 30 minuta i 53 sekunde. Prvo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Čehu Petru Vabroušeku (4:02:24), dok je srebrnu medalju osvojio Rikardu Kuhar iz Hrvatske (4:13:09). Lukić je u izuzetno jakoj konkurenciji brojih evropskih triatlonaca u ukupnom plasmanu zauzeo 11 mesto. Prvo mesto je osvojio Andrej Vištica (3:50:57), drugo Vabroušeku, a treće Hrvatu Daliboru Vujeviću

    T. M. 

     

     

    Triatlonac pančevačkog ‚‚Tamiša“, Marjan Lukić, učestvovao je proteklog vikenda na ‚‚Ocean Lava Montenegro“ trci u Crnoj Gori, gde je na poludugoj triatlon distanci u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojio bronzanu medalju. Ova trka po prvi put je održana u Bokokotorskom zalivu i Kotoru, uz učešće oko 50 triatlonaca iz 11 zemalja. Promoter trke bio je najpoznatiji hrvatski triatlonac, Andrej Vištica, prvak Evrope u dugom triatlonu i prošlogodišnji pobednik ajronmen trke u Francuskoj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport