Veslacki savez Srbije
Veliki uspeh veslača Tamiša

Miloš Stanojević se uz rekord plasirao u finale Svetskog prvenstva!

Pančevo, Čet, 25/08/2016 - 18:49
Tanja Marin

Miloš Stanojević, veslač „Tamiša" izborio je plasman u finale trke skifa za lake veslače na Svetskom seniorskom prvenstvu u neolimpijskim disciplinama koje se od 21. do 28. avgusta održava u Roterdamu. Višestruki prvak Srbije u ovoj disciplini, do finala je stigao obaranjem svog ličnog rekorda, koji sada iznosi 6 minuta, 54 sekunde i 15 stotinki. Miloš je na ovo takmičenje otišao sa željom da obori lični rekord, što je u polufinalu učinio, pa sada ima priliku da se bori za zlato. 

Jedini seniorski predstavnik Srbije na ovom Svetskom prvenstvu veslao je u drugoj polufinalnoj grupi, gde je zauzeo treće mesto iza prvoplasiranog čamca Slovačke u kojem je veslao Lukaš Babac (6:52,50) i drugoplasiranog Petera Galamboša iz Mađarske (6:53,12). 

Srpski „lakić", koji na ovom prvenstvu brani bronzano odličje osvojeno na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Francuskoj, dobro je počeo trku, veslao je dobro i sve do poslednjih 500 metara staze zauzimao je drugu poziciju, ali ga je veslač Mađarske u samoj završnici prestigao. Pošto po pravilima prva tri čamca prolaze u finale, moguće je da Miloš nije forsirao, već je čuvao snagu za poslednju i najvažniju trku na prvenstvu.

Osim čamaca Srbije, Mađarske i Slovačke, u finale su iz prve grupe prošli čamci Irske (Pol O'Donovan), Slovenije (Rajko Hrvat) i Nemačke (Konstantin Štajnhubel).

Finalna trka na programu je u subotu, 27. avgusta, sa početkom u 12 i 40.

T. M.

 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove