• Mladi pančevački šahista Marko Milanović neprikosnoven na kadetskim turnirima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
     

    Prvi privatni Šahovski savez Srbije iz Beograda organizovao je otvoreno kadetsko Prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu. Učestvovalo je oko 70 mladih šahista iz cele zemlje podeljenih u dve starosne klase, a tempo igre je bio 3 minuta sa bonifikacijom dve sekunde po potezu. Jedini ko je branio boje našega grada na ovom prestižnom turniru bio je Marko Milanović, dvostruki prvak Srbije u ovoj atraktivnoj šahovskoj disciplini.

    Marko je ignorisao svoju starosnu kategoriju i prijavio se u višu, u kojoj su takmičari 5 godina stariji od njega. Uprkos tome, nakon 10 kola sa svim pobedama i jednim remijem, mladi Pančevac je ubedljivo sa dva i po poena prednosti osvojio prvo mesto, pehar i zlatnu medalju.
     

    Nedelju dana kasnije vodeća šahovska škola u Srbiji u vlasništvu selektora reprezentacije Srbije IM Dejana Nestorovića, priredila je svoj prvi ovogodišnji kadetski turnir. Učestvovalo je oko 50 kadeta iz najboljih šahovskih škola naše zemlje, a tempo igre je bio 15 minuta po igraču. Nadmetali su se svi međusobno, a prilikom nagrađivanja vršena je podela u dve starosne kategorije.

    I na ovom takmičenju jedini iz Pančeva bili su braća Marko i Pavle Milanović. Nakon sedam kola, Marko je sa „fišerovskih“ 7 poena iz 7 partija apsolutni pobednik turnira, čime je osvojio još jedan pehar i zlatnu medalju.
    Šestogodišnji Pavle Milanović, iako skoro dvostruko mlađi od vodećih, u generalnom plasmanu zauzeo je odlično peto mesto. Time je bio prvoplasirani u mlađoj klasi i takođe osvojio zlatnu medalju.

    Mladi Pančevac je ubedljivo sa dva i po poena prednosti osvojio prvo mesto, pehar i zlatnu medalju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]