• Nema sedme pobede za “Tamiš”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši “Tamiša” nisu uspeli da savladaju ekipu “FMP-a” na svom terenu čime je prekinut njihov niz od šest pobeda. Lider Košarkaške lige Srbije slavio je u veoma neizvesnom susretu 14. kola rezultatom 85:80 (17:21, 26:24, 19:21, 18:19).

    Izabranici Bojana Jovičića odlično su počeli susret i dobrom igrom uspeli da steknu četiri poena prednosti (16:12, 7. minut), ali su gosti predvođeni Borišom Simanićem, koji je postigao pet “trojki” uspeli da preokrenu rezultat i dođu do vođstva od 10 poena (26:36, 15. minut). Čvrsta odbrana pančevačkih košarkaša prouzrokovala je greškama i promašajima igrača “FMP-a” koji su do kraja prvog poluvremena uspeli da smanje zaostatak na samo dva poena (43:45).

    U nastavku su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu, a publika u Hali sportova na “Strelištu” je uzivala u sjajnom izdanju ova tima. Prevagu u takvom odnosu snaga mogao je da donese jedan potez ili izdanje jednog igrača. Na žalost svih navijača “Tamiša”, ovog puta je “iskočio” najiskusniji igrač “FMP-a”, Filip Čović, koji je osim 20 postignutih poena u drugom poluvremenu, odlično pronalazio svoje saigrače. Domaćin je u samoj završnici imao šansu da utakmicu reši u svoju korist, ali su brzim šutevima i sa nekoliko grešaka u napadu omogućili protivniku da odnese bodove iz Pančeva.
    Međutim, košarkaši “Tamiša” nemaju za čim da žale, što je potvrdio kapiten Davor Perak posle meča.
    – Odigrali smo dobro protiv jedne sjajne ekipe, što pokazuje i tabela. Mislim da ih niko za ovih 14 utakmica nije ovoliko namučio. Imali smo par grešaka, mogao je tas da prevagne na našu stranu, ali dobro “FMP” je večeras bio bolji. Naša serija je prekinuta, ali mi idemo dalje. Ovaj poraz nas neće ometi na putu ka cilju, a to je pobeda već u sledećem kolu, istakao je Perak.
    Da “Tamiš” ove sezone igra borbenije i bolje osetili su i poklonici košarke u našem gradu kojih je sve više na tribinama Hale sportova, kada su na terenu Perak i njegovi saigrači. Na “tvrdom” terenu u Pančevu, kako ističe Milan Gurović, trener “FMP-a”, namučiće se mnoge ekipe ove sezone.
    – Napravili smo veliki posao u ovom susretu. Kad to kažem mislim da smo ostvarili veliku pobedu na ovako “vrućem” terenu. Cela utakmica je odigrana u egalu, a mi smo imali više sreće u samoj završnici. “Tamiš” je izuzetno dobra i dobro utrenirana ekipa. Kolega Bojan Jovičić radi veoma dobar posao. Mi smo pobedili, a moja ekipa večeras nije bila loša, ocenio je Gurović.
    Najefikasniji igrač susreta bio je Filip Čović sa 24 postignuta poena (11/13 za 1p; 2/8 za 2p; 3/7 za 3p) i 7 asistencija. U ekipi “Tamiša” najvišeje pokazao Dragan Kruščić sa 22 postignuta poena (4/5 za 3p) i 5 asistencija.
    I pored poraza “Tamiš” je zadržao četvrto mesto na tabeli sa 22 osvojena boda. U narednom kolu Pančevci igraju u Čačku protiv ekipe “Borca”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport