Paraolimpijski komitet Srbije
Paraolimpijske igre Rio 2016.

Nemanja Dimitrijević osvojio bronzu u Riju!

Pančevo, Sre, 14/09/2016 - 18:54
Tanja Marin

Srpski atletičar Nemanja Dimitrijević osvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On je danas u finalu bacanja koplja u klasi F12/13 koplje bacio 60 metara i 86 centimetara. Postavio je novi lični rekord i bronzanim odličjima sa Evropskog i Svetskog prvenstva dodao olimpijsko odličje. Dimitrijević je najbolji rezultat u finalu ostvario u trećem pokušaju. 

Prvo mesto u ovoj klasi u bacanju koplja pripalo je Uzbekistanacu Aleksandru Svečnikovu, koji je ostvario rezultatom 65,69 metara, dok je srebrno odličje pripalo Irancu Sajadu Nikparastu, koji je koplje bacio 62 metara i 74 centimetara.

Ovo je šesto odličje za Srbiju na Paraolimpijskimigrama u Riju. Preostalih pet medalja su osvojili stonoteniserke Borislava Perić-Ranković (zlato) i Nada Matić (bronzu), stonoteniser Mitar Palikuća (bronzu) i strelac Laslo Šuranji (zlato i bronza). 

T. M. Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,