• Oboreno 10 državnih rekorda na 2. Otvorenom prvenstvu Vojvodine u bench press-u

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na 2. Otvorenom prvenstvu Vojvodine u bench press-u, koje je održano u Pančevu pod pokrovitetljstvom Ujedinjenoj srpskog powerlifting saveza, pančevački takmičari osvojili su 13 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i dve medalje u ekipnoj. Organizator prvenstva, Fitnes studio ‚‚Fiesta“, zauzeo je 1. mesto u konkurenciji dama, dok se Powerlifting klub ‚‚Spartans“ okitio bronzanom medaljom u ekipnoj muškoj konkurenciji. 

    2. Otvoreno prvenstvo Vojvodine u bench press-u sa i bez opreme po pravilima Globalnog powerlifting komiteta (GPC) održano je u Tehničkoj školi ‚‚23. maj“ i privuklo je veliki broj klavlitetnih takmičara, ukupno 52 dizača i dizačica tegova iz 13 srpskih klubova, među kojima je bio i veliki broj sportista i sportistkinja iz Pančeva. Fitnes studio ‚‚Fiesta“ predstavljale su dame, kojima je pripalo 6 zlatnih i jedna srebrna medalja, dok su ‚‚Spartansi“ imali takmičare u obe konkurencije, a njih šestoro je osvojilo medalje: četiri zlatne i jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju

    U konkurenciji seniorki do 67,5 kg Snežana Milošević (PLK ‚‚Spartans“) osvojila je zlatnu medalju, a medalje istog sjaja pripale su i članicama Fitnes studija ‚‚Fiesta“ Jeleni Božilov (seniorska konkurencija), Martini Dameski (konkurencija tinejdžerki), Bojani Kalenić (seniorke), Nataši Vučenić (seniorke), Nataši Andrevski (seniorke) i veteranki Slađani Milošević. Sedmu medalju za domaćina Prvenstva osvojila je Danijela Simičić, kojoj je pripala srebrno odličje.  

    Junior Aleksandar Klocka bio je prvi u konkurenciji takmičara do 75 kg, Filip Vlajić je osvojio srebro u istoj konkurenciji, dok su medalje istog sjaja u konkurenciji seniora osvojili i ‚‚Spartanci“ Branimir Babin (kategorija do 67,5 kg) i Kristijan Rajković ( – 90 kg). Novak Filipović (PLK ‚‚Spartans“) zauzeo je treće mesto u konkurenciji seniora težine do 82,5 kg. Svi oni takmičili su se u kategoriji bez opreme, koja olakšava takmičarima izbačaj sa grudi i na taj način im omogućava da podignu degove veće težine. 

    Osobe sa invaliditetom su nastupale u posebnoj kategoriji, a Miloš Simonović, takmičar kategorije do 60 kilograma, oborio je državni rekord pošto je u četvrtom pokušaju podigao 141 kg. U regularnom delu takmičenja podigao je 135 kilograma.

    Stefan Manasić iz Fitnes centra ‚‚ABC“ iz Vranja proglašen je za apsolutno i relativno najjačeg takmičara bez opreme na Prvenstvu Vojvodine sa 207.5 kilograma, a pošto je i junior pripalo mi je priznanje najjačeg i u ovoj kategoriji, dok je titulu apsolutno i relativno najjačeg takmičara u bench press-u sa opremom poneo Dalibor Ilijić (PLK ‚‚Knjaževac“) sa podignutih 255 kilograma u konkurenciji takmičara do 90 kg, što je novi državni rekord u toj konkurenciji

    U konkurenciji dama apsolutno najjača je Nina Ševo iz Elemira sa podignutih 80 kilograma iz bench press-a u kategoriji do 75 kg. Ova tinejdžerka je u četvrtom pokušaju podigla 81 kg i tako postavila novi državni rekord. U relativnoj konkurenciji dama pehar najjače takmičarke prirpao je Aleksandri Aranitović (PLK ‚‚Gladijator“ iz Elemira) sa uspešno podignutih 62,5 kilograma. 

    Fitnes centar ‚‚ABC“ iz Vranja osvojio je titulu prvaka u ekipnoj konkurenciji u kategoriji bez opreme, drugo mesto pripalo je Powerlifting klubu ‚‚Knjaževac“, dok je pančevački PLK ‚‚Spartans“ zauzeo treće mesto. Sa opremom najbolji je ‚‚Knjaževac“, drugo mesto osvojio je Fitnes studio ‚‚92″ iz Aleksinca, a ‚‚Gladijator“ iz Elemira treće. 

    U ekipnoj konkurenciji kod dama najbolje i najbrojnije su bile članice domaćeg Fitnes studija ‚‚Fiesta“, drugo mesto zauzeo je PLK ‚‚Knjaževac“, dok je treće pripalo klubu ‚‚Gladijator“ iz Elemira.

    Koliko je kvalitetno i uspešno bilo 2. Otvoreno prvenstvo Vojvodine pokazuje i činjenica da su tamičari i takmičarke postavili 10 novih državnih rekorda. Osim činjenice da je takmičenje održano u odličnim uslovima i atmosferi, veliki uspeh organizatora predstavlja i činjenica da je na prvenstvu učestvovao zavidan broj dama, a njih 15 je pokazalo da u ovom sportu i te kako ima mesta za nežniji pol. 

    Ujedinjeni srpski powerlifting Savez, kako ističe Dalibor Ilijić, član Upravnog odbora izuzetno je zadovoljan organizacijom 2. Otvorenog prvenstva Vojvodine, pa je Fitnes studiju ‚‚Fiesta“ poverena organizacija ovog takmičenja i u narednim godinama, a ukoliko se sve kockice slože, moguće je da će Pančevo sledeće godine biti domaćin Balkanskog prvenstva u powerlifting-u.

    Članice Fitnes studija ‚‚Fiesta“ nastavljaju vredno da treniraju, pošto ih već 17. oktobra očekuje nastup na takmičenju u Vladičinom Hanu koji organizuje KDT ‚‚Morava, dok će takmičari PLK ‚‚Spartans“ sledećeg vikenda učestvovati na Prvenstvu Srbije i trofeju Beograda u bench press-u koje će biti održano pod pokroviteljstvom Srpske powerlifting federacije. 

     

    T.M.

     

     

    Na 2. Otvorenom prvenstvu Vojvodine u bench press-u, koje je održano u Pančevu pod pokrovitetljstvom Ujedinjenoj srpskog powerlifting saveza, pančevački takmičari osvojili su 13 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i dve medalje u ekipnoj. Organizator prvenstva, Fitnes studio ‚‚Fiesta“, zauzeo je 1. mesto u konkurenciji dama, dok se Powerlifting klub ‚‚Spartans“ okitio bronzanom medaljom u ekipnoj muškoj konkurenciji. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]