• ‚‚Odbojka 013″ do pobede posle trilera (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U Hali sportova na Strelištu u 13. kolu Druge lige grupe ‚‚Sever“ odbojkašice ‚‚Odbojke 013″ i ‚‚Rume“ odigrali su izuzetno neizvesnu utakmicu, uzbudljivu i punu preokreta, ali ne baš toliko prijatnu za navijače oba tima, pošto su igračice na terenu u pojedinim momentima meča svojim potezima dovodile njihove poklonike u predinfarktno stanje. Po pravilu pobednik ovakvih utakmica odlučen je u petom setu, a bolje, istrajnije i borbenije su bile pančevačke odbojkašice, koje su trijumfovale rezultatom 3:2 (15:25; 9:25; 25:18; 25:20; 15:8).

    Iako, je prvi set susreta bio izjednačen do rezultata 11:11 i igra ekipa na terenu stabilna, od tog momenta je nestalo koncentracije na prijemu u domaćem sastavu i kola su krenula nizbrdo. Ređali su se dobri servisi gošći iz Rume koje odbojkašice ‚‚Odbojke 013″ nisu uspele da ‚‚ukrote“, nakon čega su imale mnogo problema u napadu. Zbog poljuljanog samopouzdanja i sve slabije koncentracije do kraja seta su osvojile samo 4 poena, pa je ekipa ‚‚Rume“ lako osvojila prvi set.

    Pauza nije pomogla pančevačkim odbojkašicama koje su nastavile da se muče, pa je prvih sedam poena u drugom setu pripalo gošćama. Ni brojne izmene trenera Ivana Radivojevića nisu pomogle da se prilike na terenu promene, niti da se prekine momentum ‚‚Rume“, koja je još lake došla do vođstva od 2:0 u setovima. 

    Gostujuće odbojkašice nisu posustajale ni u trećem setu, ali su igračice ‚‚Odbojke 013″ smanjile broj grešaka i do sredine seta uspevale da održe priključak sa protivnicama. Kako su konstantno imale tri poena prednosti svi u Hali sportova na Strelištu su pomislili da će uskoro kraj meča, ali kapiten Jovana Marić i njene saigračice nisu odustajale. Pri rezultatu 12:15 za gošće napravile su sjajnu seriju od 6:0 i preokrenule rezultat. Ovakav pristup, povratak samopouzdanja i vera da mogu do pobede iznenadio je ekipu ‚‚Rume“, koja je verovala da je meč gotov, pa su one bile te koje su pravile greške na prijemu i prilikom napada, a više nisu ni bile toliko ubojite napadima preko ‚‚srednjaka“. Značajno podignut nivo igre omogućio je domaćim igračicama da smanje vođsvo gošci na 2:1 u setovima

    Mlada ekipa ‚‚Odbojke 013″ međutim nije nastavila da igra na istom nivou u četvrtom setu. Ponovile su greške iz prva dva seta i ‚‚Ruma“ je lako došla do 6 poena prednosti (5:11), ali od tog momenta odličnom igrom i ubojitim servisima Aleksandre Petrović domaći sastav je nanizao osam uzastopnih poena i ponovo preokrenuo rezultat. Sigurnom igrom, kao tokom trećeg seta, uspele su da završe četvrti u svoju korist i da izjednače rezultat. 

    U odlučujućem setu igračice ‚‚Odbojke 013″ nisu imale padove u igri, te su sa verom u svoj kvalitet udarale svaku loptu, dobro se postavljale, a poene osvajale pametnom igrom, blokovima u odbrani i sjajnim napadima. Nagrada za odličnu igru u veliko zalaganje došla je u obliku pobede i dva nova boda

    – Sam početak ovog meča i igra je posledica poraza u Novim Banovcima u prošlom kolu, gde smo u drugom setu imali visoku prednost, ali smo izgubili. Kako je utakmica odmicala mi se sve više vraćali, pogotovu na prijemu i u preciznosti. Ovo je bila veoma borbena utakmica, gostujući sastav je bio veoma raspoložen. Veoma je važno, za samopouzdanje naše ekipe da smo danas dobili ovaj meč. Imamo mladu ekipu, koja u ovoj sezoni igra ‚‚toplo-hladno“ i nemamo iskusnih igrača koji mogu da stanu na loptu kada je to potrebno, ali mislim da kako vreme odmiče da sve više napredujemo i da se vidi da rad koji smo od samog početka forsirali. Ovo je viši rang takmičenja u odnosu na prethodnu sezonu i ne možemo da tražimo više nego što one mogu. Zadovoljni smo svi u klubu kako igračice napreduju iz dana u dan, istakao je posle veoma važne pobede trener ‚‚Odbojke 013″, Ivan Radivojević. 

    Posle 13 odigranih utakmica ekipa ‚‚Odbojke 013″ zauzima 8. mesto na tabeli Druge lige – ‚‚Sever“ sa 16 bodova. U narednom kolu pančevačke odbojkašice se sastaju sa prvoplasiranom ekipom ‚‚Jedinstva 2″ iz Nove Pazove

     

    T.M. 

    U Hali sportova na Strelištu u 13. kolu Druge lige grupe ‚‚Sever“ odbojkašice ‚‚Odbojke 013″ i ‚‚Rume“ odigrali su izuzetno neizvesnu utakmicu, uzbudljivu i punu preokreta, ali ne baš toliko prijatnu za navijače oba tima, pošto su igračice na terenu u pojedinim momentima meča svojim potezima dovodile njihove poklonike u predinfarktno stanje. Po pravilu pobednik ovakvih utakmica odlučen je u petom setu, a bolje, istrajnije i borbenije su bile pančevačke odbojkašice, koje su trijumfovale rezultatom 3:2 (15:25; 9:25; 25:18; 25:20; 15:8).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport