• Odbojkaši Srbije u Pančevu savladali reprezentaciju Austrije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U Hali sportova na Strelištu danas (30. jun) su odigrana dva meča razigravanja od 17. do 24. mesta, odnosno od 25. do 32. mesta, na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci. U prvom susretu ekipa Portugala je savladala Crnu Goru, dok su reprezentativci Srbije lako savladali ekipu Austrije i sada im predstoji borba za 17. mesto.

    Beograd i Pančevo su domaćini ovogodišnjeg Svetskog školskog prvenstva u odbojci za učenike i učenice srednjih škola. Trideset dve školske ekipe u obe konkurencije bore se za titulu školskog prvaka sveta od 25. do 3. jula u našoj zemlji. Prva dva dana takmičenja bila su rezervisana za nadmetanje po grupama, a u našem gradu su se takmičile školske muške selekcije iz grupe D: Iran, Nemačka, Danska i Jermenija. Iran je donimantnom igrom, sa tri ubedljive pobede, zauzeo prvo mesto u grupi, dok je reprezentacija Nemačke osvojila drugo mesto i ostvarila plasman među 16 najboljih ekipa. Reprezentacija Srbije na turniru u obe konkurencije nastupa sa po dve selekcije ‚‚Srbija“ i ‚‚Srbija 2″. U muškoj konkurenciji selekcija Srbije nažalost nije uspela da kroz grupnu fazu izbori plasman u osminu finala, dok je selekciji ‚‚Srbije 2″ to pošlo za rukom, ali ju je u prvoj eliminatornoj rundi iz dalje borbe za medalju izbacila ekipa Grčke (utakmica završena rezultatom 25:19 i 25:22). 

    Trećeg dana takmičenja, u utorak, 28. juna, u Pančevu su svoj meč osmine finala odigrale selekcije Bugarske i Turske, u kojem su Turci slavili rezultatom 2:0 (25:16 i 25:15). Drugi meč tog dana u Hali sportova odigrale su reprezentacije Crne Gore i Austrije. To je bio meč razigravanja za plasman od 17. do 32. mesta, u kojem su pobedili Austrijanci rezultatom 2:0. 

    Tog dana u Beogradu selekcija Srbije je savladala Portugal maksimalnim rezultatom, pa su danas meč za plasman od 17. do 24. mesta igrali u našem gradu. Pred svojim raspoloženim navijačima, uz male poteškoće na startu prvog seta, domaćin je sigurnom igrom došao do nove maksimalne pobede rezultatom 25.22 i 25:15. 

    – Utakmica je bila zaista dobra. U prvom setu smo igrali egal sa njima, bili smo malo opušteniji, ali u drugom setu smo uspeli da u ranoj fazi napravimo 5,6 poena razlike, što smo uspeli da održimo do kraja, pa nam nije bilo teško da privedemo meč kraju. Moram da kažem da su se organizatori potrudili da celo ovo takmičenja bude organizovano na vrhunskom nivou. Mi ćemo se truditi da do kraja prvenstva, i meč koji sutra imamo, odigramo maksimalno, kao i svaki drugi meč. Potrudićemo se da osvojimo to 17. mesto, koje je ovog puta vrh za nas, rekao je posle pobede Nikola Ilić, kapiten reprezentacije Srbije. 

    Selekcija Srbija 2 u borbi za plasman od 9. do 16. mesta danas je savladala selekciju Bugarske rezultatom 2:0 i sutra i u nedelju nastavlja borbu za plasman na 9. mesto. 

    U tehničkoj organizaciji Svetskog školskog prvenstva u odbojci u Pančevu učestvuju Odbojkaški klub ‚‚Odbojka 013″ i veliki broj volonterki i volontera, mahom igračica mlađih selekcija ovog kluba, ali i prvog tima. Da sve protekne kako treba i kako je planirano nadgleda Ivan Krgović predsenik ovog kluba i jedan od najzaslužnijih što selekcije utakmice na ovom planetarnom prvenstvu igraju i u Pančevu. 

    – Izuzetno sam zadovoljan zato što sve u Hali sportova na Strelištu protiče u duhu fer pleja i što je sve što se tiče organizacije u najboljem redu. Drago mi je da smo danas ugostili reprezentaciju Srbije. To su učenici srednje škole iz Velikog Gradišta, a ako znamo ko potiče odakle, igrači i treneri poput Slobodana Kovača, onda je jasno o kakvim se igračima radi. Momci su danas odigrali odličnu utakmicu i superiorni su u bili u odnosu na tim Austrije. Moram još jednom da napomenem da sve protiče u duhu fer pleja i da je sportska strana igre ovde izuzetno izražena, kao i da odbojka pruža priliku da pošaljemo širu sliku i razglednicu u svet iz Pančeva i da na taj način još jednom pokažemo da smo sportski grad, istakao je predsednik OK ‚‚Odbojka 013″, Ivan Krgović. 

    Kako ističe ovaj vrsni odbojkaški stručnjak i odbojkaški radnik, održavanje dela Svetskog školskog prvenstva u odbojci u našem gradu je od višestrukog značaja za omladinu koja se bavi ovim sportom, za decu, sportiste, ali i za sve Pančevce, pošto se naš grad još jednom nalazi na mapi značajnih sportskih gradova.

    – Ovo je dragoceno iskustvo za svu decu koju učestvuju u organizaciji ovog događaja. Svi perfektno pričaju strane jezike i verujte mi da sam danas ovde bio suvišan u organizaciji, jer su deca sve preuzela na sebe. Oni se druže sa stranim ekipama i uspostavljaju kontakte. Ono što mi je posebno drago je da čujem da deca komentarišu tehniku i taktiku protivničkih ekipa, gledaju odbojku na drugačiji način, ne onako kako bi gledali obični posmatrači, već imaju neke dobre odbojkaške komentare što mi se izuzetno svidelo. Moram i da istaknem da bez dece ovo ne bi postojalo i da još jednom deca Pančeva pokazuju da ovaj grad počiva na njima, kao i da sporta u gradu ne bi bilo da nema ove divne dece i da se Svetsko školsko prvenstvo ne bi održavalo u ovom gradu da nije ovih divnih volontera i divne dece iz Pančeva, zaključio je Krgović.

    U petak, 1. jula, u Hali sportova na Strelištu će ponovo biti odigrana dva susreta. U prvom meču u 14 časova se sastaju Kipar i Crna Gora (utakmica za plasman od 29. do 32. mesta), dok će u 16 časova biti odigran meč između Nemačke i Makedonije, koji odlučuje o plasmanu ekipa od 13. do 16. mesta. 

    T. M.

     

    PANČEVO – U Hali sportova na Strelištu danas (30. jun) su odigrana dva meča razigravanja od 17. do 24. mesta, odnosno od 25. do 32. mesta, na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci. U prvom susretu ekipa Portugala je savladala Crnu Goru, dok su reprezentativci Srbije lako savladali ekipu Austrije i sada im predstoji borba za 17. mesto.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport