• Odbojkašice kluba ‚‚Odbojka 013″ izborile plasman u Drugu ligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na kvalifikacionom turniru za popunu Druge lige odbojkašice ‚‚Spartaka 2″ iz Subotice i pančevačkog kluba ‚‚Odbojka 013″ zauzele su prva dva mesta i tako izborile plasman u viši rang takmičenja. Za razliku od ekipe ‚‚Spartaka, koja je lako sa tri pobede, osvojila prvo mesto, odbojkašice ‚‚Odbojke 013″ je posle prave drame na terenu u poslednjem meču došla do seta koji je značio da će se i one naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi.

    Kvalifikacioni turnir za popunu Druge lige grupe ‚‚Sever” održan je u sali Poljoprivredne škole ‚‚Josif Pančić” u organizaciji Odbojkaškog saveza Vojvodine, Udruženja odbojkaških klubova Vojvodine i domaćina turnira Odbojkaškog kluba ‚‚Odbojka 013″. Osim ekipe ‚‚Spartaka 2″ iz Subotice i domaćina na turniru su učestvovale i prvaci Prve vojvođanske lige grupa ‚‚Srem” i ‚‚Centar”, ‚‚Mladost” iz Nove Pazove i ‚‚Zabalj Volej” iz Zablja. Tokom ova tri dana Pančevo je bio pravi centar odbojke, a dupke pune tribine na kojima frenetično navijanje nijednog momenta nije prestajalo dokaz je koliko se ovaj sport u našem gradu voli. U takvoj atmosferi nijednog momenta nije se dovodilo u pitanje da li mlade odbojkašice ‚‚Odbojke 013″ mogu da se plasiraju u viši rang.

    – Moram da budem srećan zbog plasmana u viši rang, ako imamo u vidu vreme, kratko, koliko postojimo. Moram da se zahvalim igračicama i svim ljudima u klubu, a naročito svim trenerima koji su imali veliki doprinos u ovom uspehu, mnogo su radili i na kraju je sve to dovelo do ovog ulaska u Drugu ligu. Naravo, moram da napomenem da ‚‚Odbojka 013″ bazira čitavu svoju egzistenciju na odnosima sa gradskim strukturama i sportskim institucijama Pančeva, sa kojima imamo izvanrednu saradnju i nadam se da će tako da se nastavi i da će davati još bolje rezultate. Moram da se zahvalim i drugim ljudima koji su omogućili da ove devojke dožive turnir ove važnosti u Pančevu. Za ove devojke je slavlje završeno već sada i očekuje ih treninig, čega su one svesne. Ovo što smo danas videli je sva lepota jednog sporta i mislim da je ovo lepa stvar i za grad Pančevo. Mnogo je publike bilo, mnogo mladih, imali smo lepu podršku sa tribina i sigurno da je sve to uticalo na rezultat, ali i da je normalno posle ovolikog rada i svega što je učinjenu o u klubu da se ovo i dogodi, istakao je Jovica Cvetković, proslavljeni odbojkaški trener i osnivač OK ‚‚Odbojka 013″.

    Druga ekipa ‚‚Spartaka” iz Subotice, je bez problema sa tri maksimalne pobede u Pančevu zauzela prvo mesto, dok su pred poslednji susret turnira između ekipa ‚‚Odbojka 013″ i ‚‚Zabalj Voleja” u viši rang mogle obe ekipe. Ekipi iz Žablja je bila potrebna maksimalna pobeda, dok je pančevačke odbojkašice jedan osvojen set vodio u Drugu ligu, pošto su u prvom kolu pobedile ‚‚Mladost” iz Nove Pazove rezultatom 3:0. Iako su prva dva seta lako izgubile, u trećem su nošene svojim navijačima napravile preokret, pa je u porazu rezultatom 3:1, bio važan samo taj osvojeni set.

    – Mi smo zaista presrećne što smo uspele da se plasiramo u Drugu ligu, jer smo mlada ekipa, koja je zaista zaslužila da ode dalje i ovaj uspeh je sjajan. Pobeda u prvom susretu protiv ekipe ‚‚Mladosti” iz Nove Pazove nas je podigla i pred ovaj susret nas je držala euforija, bilo je veoma naporno, ali smo jako želele da igramo u višem rangu takmičenja, što smo, srećom, i uspele da ostvarimo. Iako smo bile umorne, posle dva izgubljena seta, znale smo da ne možemo da razočaramo publiku koja je došla u velikom broju. Želim svima da se zahvalim što su došli da nas bobre. Tribine su bile pune na svim utakmicama, a publika je navijala od srca. Atmosfera je bila sjajna i to nas je najviše ponelo i jednostavno, nismo smele da ih razočaramo, rekla je posle meča Jovana Marić, kapiten OK ‚‚Odbojka 013″.

    presudnim momentima trećeg seta, pri rezultatu 10:7 za ekipu ‚‚Žabalj Voleja”, na servis liniju je stala najiskusnija igračica pančevačke ekipe, a da je pravi lider i kapiten ovog mladog tima, pokazala je sjajnim servisima, koji su pokrenuli ekipu. Usledila je serija poena domaćih odbojkašica od 8:0, kojom su ovu deonicu rešile u svoju korist za veliko slavlje na terenu.

    – Kada je trebalo da serviram u glavi sam premotavala razne filmove i mnoge stvari su mi prolazile kroz glavu. Pošto imam tu čast da budem kapiten ovog tima rekla sam sebi: ‚‚Moraš Jovana sada da budeš kapiten!”. Znala sam da nemamo više šta da izgubimo, da moramo da igramo hrabro i jako, jer je i ekipa iz Žablja kvalitetan tim. Jednostavno, mi na domaćem terenu nismo smele da dozvolimo da razočaramo našu publiku, dodala je Jovana Marić.

    Posle sjajno organizovanog kvalifikacionog turnira u našem gradu pamtiće se samo tri stvari: da su plasman u Drugu ligu ostvarile ekipe ‚‚Spartaka 2″ i ‚‚Odbojke 013″, način na koji su pančevačke odbojkašice osvojile treći set i izvanredna atmosfera na tribinama koja nije skoro viđena u našem gradu.

    – Ekipa ‚‚Spartaka” je pokazala da svi ostali klubovi moraju još mnogo da rade da bi ih dostigli i oni su zasluženo zauzeli prvo mesto, a moram i da istaknem da smo mi zasluženo drugi. Želim da se zahvalim svim trenerima u klubu na izvanrednom radu, ovoj divnoj publici, svima koji su nam pomagali od našeg osnivanja i moram da izdvojim i jednu devojku, Marinu Jovanov, koja trenutno nije sa nama. Ovaj plasman u Drugu ligu posvećujemo njoj i nadam se da će nam se uskoro pridružiti na treninzima. Trener prvog tima, Dragoljub Stojanović je u poslednjem meču turnira, posle 0:2 i lošeg početka trećeg seta pokazao da veruje u ove devojke i zaslužio je sve čestitke za plasman u Drugu ligu. Mi smo ubedljivo najmlađa ekipa na ovom kvalifikacionom turniru, sada ćemo igrati treći rang takmičenja, pred nama je veliki rad i ne smemo se zadovoljiti uspehom na ovom turniru. Nećemo se radovati dok god ne budemo bolji od ekipe ‚‚Spartaka”, bolji od ostalih ekipa iz Druge lige. U našem klubu funkcije su podeljene veoma jasno. Jovica Cvetković je veliki čovek i trener od kojeg svi mi možemo mnogo da naučimo. Rame uz rame sa njim je naš sportski direktor Ivan Radivojević, koji je digao nivo rada u našem klubu za 100 %. Siguran sam da će saradnja između Jovice Cvetkovića, Ivana Radivojevića i nas trenera dovesti do toga da mi postanemo jedan stabilan sportski kolektiv u kojem igraju pančevačka deca, reči su alfe i omege ‚‚Odbojke 013″, Ivana Krgovića, posle plasmana njegovog tima u viši rang takmičenja.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]