• Održan Svetosavski turnir u streljaštvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pobednici tradicionalnog Svetosavskog turnira u streljaštvu su Marija Aleksić i David Dautović među učenicima osnovnih škola, dok su u konkurenciji srednjoškolaca danas najbolji bili Miona Stojičević i Đorđe Jovčević. Ovaj turnir na dan školske slave, Svetog Save, već dvadeset godina organizuje najstariji sportski kolektiv u našem gradu, Streljačka družina “Pančevo 1813″. http://www.strelj-pancevo1813.com/

    Veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola tradicionalno se okuplja u streljani, a na ovogodišnjem turniru ih je bilo oko 80, iz petnaestak škola iz Pančeva, Omoljice, Banatskog Brestovca, Bele Crkve…

    – Zadovoljan sam organizacijom i odzivom dece. Danas, kada je školska slava Sveti Sava, pokušavamo da dovedemo što veći broj dece u streljanu, da se druže i zabave. Imamo predstavnike mnogih pančevačkih osnovnih škola, a nekako su, zbog blizine, najzastupljeniji učenici OŠ “Miroslav Antić”. Oni tradicionalno postižu najbolje rezultate na ovom turniru, na kom su mnogi ponikli, a odlične rezultate su pokazali i na drugim školskim takmičenjima, pa su tako prvaci Vojvodine na SOŠOV-u, u muškoj i ženskoj konkurenciji, i pojedinačno i ekipno. Ovakvi turniri iz tog razloga imaju veliki značaj i za nas i za škole, kojima donose medalje, a tu smo ujedno i da proslavimo ovaj dan. Ovaj turnir smo na početku organizovali zajedno sa DTV-om “Partizan” i Savezom za školski sport, ali su oni prestali otprilike kada je i turnir prestao da se finansira iz budžeta. Mi smo nastavili organizaciju turnira samostalno, jer smo shvatili da sa decom moramo da imamo živ i zdrav kontakt, istakao je sekretar SD “Pančevo 1813″, Siniša Veljković.

    Iako se na turniru pucalo bez pomagala i opreme, samo sa puškom u ruci moramo istaći i one koji su ostvarili najbolje rezultate u ekipnoj konkurenciji. Među učenicima osnovnih škola najbolji su bili učenici OŠ “Miroslav Antić”, i u muškoj i u žeskoj konkurenciji. Ista situacija je bila i u konkurenciji srednjoškolaca gde su primat poneli učenice i učenici Gimnazije “Uroš Predić”.

    Ovaj turnir nema veliki rezultatski značaj. Učenici su se ovog dana družili, zabavljali, pucali, a u pauzama između gađanja su jeli perece, igrali stoni tenis i stoni fudbal. Danas je u streljani SD “Pančevo 1813″ bilo učenika koji su po prvi put pucali iz vazdušne puške, a prošli su i ubrzani kurs tehnike pucanja. Ako je sudeći prema iskustvima sa prethodnih turnira, među njima sigurno ima i budućih šampiona.

    Tanja Marin

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport