• Pančevci u nedelju na “Belom krosu” u Košutnjaku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Košutnjaku će u nedelju, 1. februara biti održan 48. Međunarodni “Beli kros”, http://www.belikros.org/ koji tradicionalno okuplja najbolje domaće i atletičare iz regiona. Ovaj kros je zbog dobre organizacije i kvaliteta učesnika veoma popularan među atletičarima, pa će tako još jednu godinu u nizu na njemu formu isprobati i atletičari “Dinama”. Nastupaće u svim uzrasnim kategorijama, od onih najmlađih, rođenih 2004. godine, do iskusnih seniora. Među njima ima i onih kojih su već pobeđivali na ovom takmičenju poput Jelene Novković i Ivana Božanića, koji nastupaju u mlađim uzrasnim kategorijama. Na blatnjavoj stazi u Košutnjaku trčaće i Sara Radovanov, Miona Brkić, Mihajlo Katić, Marko Milovanović, Uroš Jovanovski, kao i triatlonac “Tamiša” Petar Ivačković. Najmlađi predstavnici “Dinama” na “Belom krosu”, desetogodišnjaci Strahinja Stevšić, Andreja Božanić i Aleksandar Katić trčaće na stazi dužine 1000 metara u konkurenciji pionira.

    “Beli kros” je za mnoge atletičare prva ozbiljna provera u ovoj sezoni, koja dolazi nakon dugih i napornih zimskih priprema.
    – “Beli kros” je cenjeno međunarodno takmičenje na kojem nastupaju i atletičari iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske… Obično je to trka na kojoj proveravamo formu naših trkača i da vidimo gde smo u odnosu na ostale takmičare pred Prvenstvo drzave u krosu, koje će biti održano početkom marta. Iako se nismo konkretno pripremali za “Beli kros” treneri Atletskog kluba “Dinamo” od trkača zahtevaju da na svakom takmičenju daju svoj maksimum, pa je svaka medalja poželjna i dobrodošla, očekivanja su trenera “Dinama”, Filipa Vlajića.
    Na 48. “Belom krosu” će nastupiti nekoliko stotina domaćih i inostranih takmičara, a titule u seniorskoj konkurenciji brane atletičari “Novog Pazara” Amela Terzić i Muamer Hasanović. Program na Košutnjaku otvaraju pripadnici vojske i policije, zatim će trčati pionirke, juniori, pa pioniri, da bi u 11 i 30 na startnu liniju stale juniorke i seniorke. Seniori će odmeriti snage u 12 časova, dok će na kraju svi zaljubljenici u trčanje, rekreativci i veterani imati prilike da se oprobaju u Trci zadovoljstva.
    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]