Sport

PANČEVO: Đaci OŠ ,,Miroslav Mika Antić” osvojili turnir u Šangaju

Izvor: 
Marina Dimitrić Čet, 08/02/2018 - 14:18

Tim iz Srbije u fudbalu, za decu uzrasta od 10 do 13 godina, osvojilo je prvo mesto na turniru u Šangaju u Kini. U ovom srpskom timu su bila i petorica đaka OŠ ,,Miroslav Mika Antić”, koje je predvodio nastavnik te škole Dragan Jovanović.

tim_mikine_skole.jpg

Zimski kamp održan je u Šangaju, od 26. januara do 4. februara, a u fudbalu na polovini terena, takmičile su se ekipe (od po sedam igrača) iz Kenije, Šri Lanke, Paname, Kine i Srbije.

- Naša ekipa je u kampu imala po dva treninga dnevno, a na turniru smo odneli dve ubedljive pobede I tako osvojili prvo mesto. Tim iz Srbije bio je sastavljen od ukupno 20 đaka to jest po petorica iz škola iz Šapca, Obrenovca, Vinče i Pančeva. Ponosan sam na njih – izjavio je za 013 Info nastavnik fizičkog Dragan Jovanović.

Do ove saradnje između Strelišta i Šangaja došlo je prošle godine kada je kineska delagacija posetila našu zemlju i odabrala gradove i škole čiji predstavnici će učestvovati na ovom turniru.

Nastavnik Jovanović je zatim odabrao petoricu mladih fudbalera - učenika šestog, odnosno petog razreda OŠ ,,Miroslav Mika Antić”.

Kompletan put i boravak u Šangaju finansirali su domaćini ovog Zimskog kampa.

fudbal streliste mika antic


Marketing

Najnovije vesti