• PANČEVO: Oni su budućnost džudoa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     U Pančevu je održan prvi međunarodni turnir „Akademije Jočić” za džudiste od 7 do 14 godina.Učestvovale su 52 ekipe iz pet država.

    Revijalnom borbom turnir su otvorili najmlađi džudisti koji su napunili tek 5 godina i koji kroz igru tek otkrivaju tajne ovog sporta. Njima rezultat još uvek nije važan ,ali njihovi stariji drugari došli su sa velikim ambicijama i željom da uporede svoje znanje sa protivnicima iz regiona:

    Emil Emilov, iz DŽK „Vidin”iz Bugarske prvi put je posetio Pančevo:

    – Volim da treniram i da upoznajem nove prijatelje.Pokušaću da osvojim zlatnu medalju, ali važno mi je i da se lepo provedem.

    Emil je na turniru  upoznao  Šćepana Kostića iz DŽK „Akademik”iz Nikšića koji je sa velikim ambicijama ovde došao:

    – Potrudiću se da i svake sledeće godine dolazim na ovaj turnir i da se takmičim i družim.Čestitam i organizatorima što su nam omogućili ovako lep turnir.

     U takmičarskom delu učestvovalo je 460 džudista iz Bugarske, Rumunije,Crne Gore , Makedonije i Srbije i publika je uživala u veoma kvalitetnim i zanimljivim borbama.

     Od Petra Novakovića iz domaćeg DŽK „Akademija Jočić”očekivalo se najviše i on nije skrivao optimizam pred početak takmičenja:

    – Trenirao sam ceo raspust,bio sam i na pripremama u Boru gde su bili naporni i teški treninzi.Najteži protivnik biće mi Lazar Stojković i očekujem zlato.

    Petar je ispunio svoja,ali i očekivanja svog trenera Miroslava Jočića koji ne bi bio zadovoljan rezultatima svoje ekipe, da Petar u kategoriji do 66 kilograma nije zauzeo prvo mesto, jer je osvojena još samo jedna srebrna medalja i nekoliko bronzanih.Jočić je još istakao:

    -Ovaj rezultat je izuzetno važan za njega, jer mu uliva dodatno samopouzdanje za predstojeće prevnstvo Vojvodine i Srbije gde tek očekujemo potvrdu ovako dobrih nastupa.Ovaj turnir je zato i veoma važan za naš grad,jer  u konkurenciji mlađih džudista iz 5 zemalja koje su  vodeće u našem regionu,takmičari su imali  veliki izazov i šansu da se oprobaju i da vide gde se trenutno nalaze.

    Posebnu draž turniru dali su džudisti iz Nikšića,gde džudo sport ima dugu tradiciju :

    – Mi smo u „Akademiku” poklonili veliku pažnju džudou, pogotovu mlađim kadrovima, jer u njima vidimo buduće reprezentativce Crne Gore,istakao je Dragan Blagojević,predsednik DŽK „Akademik”-Nikšić.

    Za najbolje džudiste organizator je obezbedio medalje i pehare i sigurno je da će uskoro neko od ovih mladih takmičara predstavljati i svoju zemlju na velikim evropskim i svetskim  takmičenjima.

     U Pančevu je održan prvi međunarodni turnir „Akademije Jočić” za džudiste od 7 do 14 godina.Učestvovale su 52 ekipe iz pet država.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport