• “Panteri” protutnjali Nišom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U derbiju prvog kola Sportklub Prve lige Srbije “Pančevo Panteri” su ubedljivo savladali ekipu niških “Imperatora” rezultatom 37:16 (29:8) i tako se revanširali ekipi iz Niša za poraze u prethodne dve sezone. Napad “Pantera” je danas na “Čairu” bio ubojit, dok je snažna i pokretljiva odbrana uspela da osujeti većinu napada “Imperatora”.

    Susret između “Imperatora” i “Pantera” bio je veoma značajan za oba tima u borbi za plasman u “plej-of”. “Panteri” su imali imali želju da se revaširaju Nišlijama za poraz iz prethodne sezone koji ih je koštao plasmana u doigravanje.

    Silovito su krenuli Pančevci i već posle nekoliko minuta igre kvoterbek Šon Frizel je u “end zoni” domaćina pronašao jednog od kapitena “Pantera”, hvatača Bratislava Bošnjaka. Šut za ekstra poen pogodio je Nemanja Zubović za vođstvo gostiju rezultatom 7:0. Do kraja prve deonice Milovan Amović je uspeo da preseče pas “Imperatora”, a trkač Stefan Dedić je sjajnim prodorom dužine 12 jardi duplirao vođstvo svog tima. Zubović je dodatnim poenom svoj timu doneo prednost od dva poseda lopte.

    Koliko je ove sezone raznovrstan napad “Pantera” ilustrovali su gosti i u drugoj deonici, kada je Marko Sovilj trčanjem od 2 jarda postigao treći tačdaun pančevačkih igrača i tako materijalizovao sjajan prodor Dedića. Prvi trkač “Pantera” je zatim postigao dodatni poen. Domaći igrači su poentirali preko svog raningbeka Ričarda Samjuela koji je došao do “end zone” gostiju pretrčavši 70 jardi, a zatim su osvojili još dva poena, smanjivši zaostatak na 21:8. Pokušali su “Imperatori” odmah da dođu u posed lopte “onsajd kikom”, ali je lopta došla u ruke “Pantera”. Četvrti “tačdaun” za goste postiga je četvrti različiti igrač, ovog puta Frizel je uspešno loptu dodao tajtendu Vladimiru Trajanoviću, a zatim i Bratislavu Bošnjaku za dodatna dva poena, čime su gosti na odmor otišli sa zalihom od 21 poena.

    U nastavku je odbrana “Pantera” krunisala svoju odličnu igru u ovom susretu sejftijem, posto su u “end zoni” protivnika oborili kvoterbeka “Imperatora”. Do kraja susreta su obe ekipe postigle po jedan tačdaun, za “Pantere” je po drugi put poentirao Bošnjak, dok je u redovima “Imperatora” svoj i timski drugi tačdaun postigao Samjuel. Jedinu grešku u ovom susretu Pančevci su napravili kada je pas kvoterbeka Frejzela ka Zoranu Todoroviću presekla odbrana domaćina. Samo nekoliko minuta kasnije odbrana “Pantera” je naterala Nišlije da po četvrtii put izgube loptu (dva presečena pasa i dve iznuđene ispuštene lopte) u ovom susretu i tako rešila pitanje pobednika konačnim rezultatom 37:16.

    Iako je samo nedelju i po dana u Pančevu kvoterbek Šon Frejzel je u ovom susretu pokazao da je veliko pojačanje za ekipu iz našeg grada. Odlično je predvodio napade “Pantera” i veoma dobro koristio sve kvalitete napadača. Sa njim na čelu i uz zdrave trkače, hvatače i ofanzivne linijaše, posle jedne utakmice u sezoni, jasno je da napad “Pantera” ima odičan potencijal. O odbrani “Pančevo Pantera” je izlišno pričati pošto je ona već godinama motor pokretač najbrojnijeg seniorskog kluba u gradu.

    Pobedom u Nišu, protiv direktnog rivala u borbi za “plej-of”, “Panteri” su samo odškrinuli vrata doigravanja, ali sezona je duga i ima još da se igra, a ako žele da se bore za titulu prvaka Srbije, Pančevci moraju da nastave da pobeđuju. Sledećem rivalu “crne mačke” izlaze na crtu narednog vikenda u Sremskoj Mitrovici, gde će igrati protiv najstarijeg kluba u Srbiji, “Sirmium Legionaries”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]