• Pet medalja za atletičare ‚‚Dinama“ na državnim prvenstvima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda atletičari ‚‚Dinama“ nastupili su na dva takmičenja i zabeležili zavidne rezultate osvojivši pet medalja (jedna zlatna i četiri srebrne) i uz mnoštvo oborenih ličnih rekorda.

    Na Prvenstvu Srbije u krosu za sve uzrasne kategorije, koje je u subotu održano u Šapcu pančevački atletičari su osvojili tri medalje, dve u muškoj ekipnoj konkurenciji i jednu u pojedinačnoj. Dinamo, dvostruki uzastupni ekipni prvak Srbije u krosu, zbog nedostatka novca ove godine nije mogao da brani titulu, pošto su na takmičenje otputovali samo mlađi seniori i seniori. Iako nisu bili brojni ostvarili su veoma dobre rezultate u ovom delu sezone. Miloš Gašović je bio najuspešniji među njima, pošto je u trci mlađih seniora dužine 8000 metara osvojio srebrnu medalju. Ovim rezultatom kvalifikovao se za učešće na Prvenstvu Balkana u krosu.

    Milošu je pripala i zlatna medalja u ekipnoj konkurenciji mlađih seniora zajedno sa klupskim kolegama Petrom Ivačkovićem i Markom Avramovićem, a seniori u sastavu Marko Milovanović, Miloš Milovanović i Slobodan Marinkov su došli do srebrnog odličja.

    Nova velelepna atletska dvorana u Beogradu u nedelju je bila domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za pionire. U najjačoj konurenciji do sada Atletski klub Dinamo je nastupio sa šest takmičara koji su redom obarali svoje lične rekorde.

     

    U finalnoj trci sprinta na 60 m Dinamo je imao dva predstavnika, Stefana Mihajlova i Nikolu Radovanovića. Mihajlov je za 7 sekundi i 60 stotinki prošao drugi kroz cilj, iza sprintera Partizana Uroša Ćirića (7,53), dok je Radovanović zauzeo četvrto mesto sa vremenom 7,68. Iako mu je u najbržoj trci na prvenstvu za malo izmakla medalja, Nikola Radovanović je u sprintu na 300 m ovojio srebrnu medalju, pošto je kroz cilj prošao kao drugi s vremenom 40,64 sekundi.

    Ovim takmičenjem je završen zimski deo sezone za pionire, dok će se juniori predstojećeg vikenda boriti za titule najboljih u državi. Što se tiče sezone takmičenja u dvoranama u konkurenciji seniora, Zorana Barjaktarović će danas nastupiti u sprintu na 60 m na međunarodnom atletskom mitingu ‚‚Serbia open“ u Beogradu, kada će i zvanično biti otvorena nova atletska dvorana. 

    T.M.

    Proteklog vikenda atletičari ‚‚Dinama“ nastupili su na dva takmičenja i zabeležili zavidne rezultate osvojivši pet medalja (jedna zlatna i četiri srebrne) i uz mnoštvo oborenih ličnih rekorda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport