• PK Dinamo: Osvojene brojne medalje na Letnjem prvenstvu Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda održano je Letnje prvenstvo Vojvodine u Novom Sadu. Pioniri i kadeti takmičili su se u subotu, 22. juna,  dok su juniori svoje snage odmerili dan kasnije.

    Prvog dana takmičenja, PK Dinamo je nastupio sa 28 takmičara, koje su predvodile treneri Biljana Šondić i Slavica Marjanović. Sa osvojenih 265 poena i devet medalja, ovaj klub je u ukupnom plasmanu osvojio šesto mesto.

    Od ukupno četiri prijavljene štafete, čak tri su završene vremenom za osvajanje medalja. U štafeti 4×50 mešovito u kategoriji kadeta, naše plivačice u sastavu Iva Vranješ, Andrea Nađ, Dagmar Husarik i Mia Poljak, osvojile su prvo mesto. U istoj disciplini, ali u kategoriji pionira u sastavu Andrea Poljak, Jana Obradović, Marta Konstantinov i Katarina Periz osvojeno je treće mesto. Bronzanom medaljom okitili su se i plivači u štafeti kadeta i to u sastavu Strahinja Šondić, Petar Ranković, Daniel Kelemen i Lazar Antonijević.

    Zlatnu medalju u disciplini 100m delfin osvojila je Dagmar Husarik sa vremenom 1:13.25. U istoj disciplini, bronzu je osvojila Mia Poljak sa vremenom 1:14.49.

    Andrea Nađ osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200m prsno sa vremenom 2:57.64.

    Bronzane medalje osvojile su Iva Vranješ u disciplini 200m leđno sa vremenom 2:42.74, dok je u disciplini 100m prsno sa vremenom 1:33.29 medalju osvojila Jana Obradović.

    Petar Ranković zauzeo je drugo mesto i osvojio srebro u disciplini 200m prsno, isplivavši ovu disciplinu za vreme 2:46.93.

    U nedelju, 23. juna, održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine. Iako je učestvovalo samo tri takmičara, osvojene su i tri medalje.

    Katarina Belić osvojila je srebro i bronzu u disciplinama 400m mešovito (5:51.76) i 200m mešovito (2:44.24). Teodora Nogulović osvojila je bronzanu medalju u disciplini 400m mešovito (6:00.01).

    Proteklog vikenda održano je Letnje prvenstvo Vojvodine u Novom Sadu. Pioniri i kadeti takmičili su se u subotu, 22. juna,  dok su juniori svoje snage odmerili dan kasnije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport