• Pobeda ‚‚Borca” za kraj sezone

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U poslednjem kolu Prve lige odbojkaši ‚‚Borca” iz Starčeva su u Hali sportova na Strelištu savladali ekipu ‚‚Spartaka” iz Subotice rezultatom 3:2 (28:30; 25:23; 25:27; 25:20 i 15:9). Odbojkaši ‚‚Borca” su se tako pobedom u veoma uzbudljivom meču oprostili od svoje publike.

    Iako ovaj duel nije imao rezultatski značaj za oba tima, ekipe su odlično igrale i omogućile publici u Hali sportova na Strelištu da gledaju kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu. Tokom većeg dela utakmice setovi su rezultatski bili veoma neizvesni, a veću prednost imala je domaća ekipa tokom trećeg, četvrtog i petog seta. Osvajač prvog i drugog seta rešen je u samoj završnici ovih deonica. Po jedan set je pripao svakom timu, a u trećem setu igrači ‚‚Borca” nisu iskoristili četiri poena prednosti (19:15), pa su gosti posle preokreta poveli rezultatom 2:1 u setovima. Ono što im nije uspelo u trećem, domaći odbojkaši su uradili u četvrtom kada nisu prokockali šest poena viška (12:6), pa je “taj brejk” odlučio pobednika susreta. Odličan prijem, požrtvovanost i pravovremeni skok u blok, zajedno sa uspešnim napadima omogućio im je da slome otpor Subotičana i obraduju svoje navijače još jednom pobedom.

    Ekipa ‚‚Borca”, na čijoj klupi sedi debitant u trenerskom poslu, Marko Simijonović, posle loših igara u prvom delu prvenstva uspela je ovog proleća da obezbedi opstanak u Prvoj ligi. Uz nekoliko pojačanja tokom zimske pauze uspeli su da zabeleže 8 pobeda i samo 3 poraza.

    – Teško je bilo naći motiv pred ovu utakmicu pogotovu što rezultatski ništa ne odlučuje, a drugi razlog je i to što smo imali izuzetno naporan drugi deo sezone tokom kojeg smo obezbedili opstanak u ovom rangu takmičenja. Hteli smo da u ovom susretu igraju igrači koji su manje igrali ove sezone. Ove nedelje smo na treninzima imali samo Simića, koji je dobio šansu i iskoristio je. Drago mi je da smo publici pružili interesantnu utakmicu u pet setova, rekao je posle utakmice trener ‚‚Borca” Marko Simijonović.

    Ono je isakao da je posle ovakve sezone najvažnije da je ekipa izborila opstanak u Prvoj ligi.

    – Ekipa koja je počela prvenstvo nije se pokazala kao dobar sklop igrača. Izmene koje smo na polusezoni napravili donele su rezultat i opstanak u ligi. Da nam je neko na polovini sezone ponudio da budemo 7. na kraju, mi bismo oberučke prihvatili, što nam nije bio cilj na početku sezone. Mislili smo da imamo ekipu za veći domet, No, meni je ovo prva sezona na mestu trenera ‚‚Borca” i zahvalio bih se Upravi kluba i svima koji su verovali u mene i pustili me da radim. Definitivno, na kraju je ovo uspeh, a za razmišljanje je da li je moglo bolje, dodao je Simijonović.

    Odbojkaški klub ‚‚Borac” je sezonu 2014./2015. u Prvoj ligi završio na 7. mestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova uz skor od 10 pobeda i 12 poraza.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]