• Pobede košarkaša “Dinama” i “Kris Krosa”, poraz “BNS-a”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 20. kolu Prve i Druge muške regionalne lige košarkaški klubovi iz Pančeva i okoline zabeležili su dve pobede i jedan poraz. “BNS” nije imao rešenje za igru drugoplasirane ekipe “Vrbas Kafa Dobro jutro”, dok su “Dinamo” i “Kris Kros” savladali “Ru Koš”, odnosno “Pink” iz Šimanovaca.

    U Prvoj muškoj regionalnoj ligi košarkaši “BNS-a” su obezbedili opstanak u ovom rangu u svojoj debitantskoj sezoni, što je bio cilj ekipe pred početak prvenstva. Drugoplasirana ekipa “Vrbasa” bila je preveliki zalogaj danas za momke koje predvodi Milan Caković, pa su u Banatskom Novom Selu gosti zasluženo slavili rezultatom 88:66. Posle ovog kola Novoseljani su i dalje deveti na tabeli sa 26 bodova, a u narednom kolu igraju u Kulu protiv šestoplasirane ekipe “Hajduka”.

    U Drugoj muškoj regionalnoj ligi košarkaši “Dinama” i “Kris Krosa” neposustaju. Igraju u veoma dobroj formi, pa su pobedama u subotu ostali u trci za prolaz u viši rang takmičenja. “DInamo” je na nimalo lakom gostovanju u Rumi, savladao domaću ekipu “Ru Koša” rezultatom 93:81. Šestom vezanom pobedom zadržali su četvrto mesto na tabeli sa 32 osvojena boda. Za razliku od svog gradskog rivala, ekipa “Kros Krosa” je imala mnogo lakši zadatak, jer joj je protivnik bila poslednjeplasirana ekipa “Pinka” iz Šimanovaca. Ispostavilo se da je za trenera Vuka Stanimirovića ovo bio jači trening, jer su njegovi puleni slavili rezultatom 132:38 i tako se zadržali na prvom mestu na tabeli. On je priliku pružio mlađim igračima koji su pokazali da na njih može da se računa u budućnosti.

    – Pokušali smo da pružimo šansu momcima koji vredno treniraju, ali u ovom momentu nisu bili u prvom planu. Oni su to iskoristili. Sa druge strane, ova utakmica nam je prijala s obzirom da imamo dosta povređenih, umornih i bolesnih igrača, tako da nam je dobro došla da se igrači osveže, odmore i oporave. mi smo prethodnih mesec dana bili veoma oslabljeni, pa nam je prvi zadatak u narednom periodu da prezdravimo i da se svi momci vrate u pogon, jer nama kada fali jedan, dva igrača u rotaciji mi smo ozbiljno oslabljeni. Moram naglasiti da čak ni danas nismo bili kompletni, izjavio je posle meča za 013info trener “Kris Krosa” Vuk Stanimirović.

    Naredni meč u prvenstvu “Kris Kros” igra sledećeg vikenda u Golubincima protiv ekipe “Jadrana”, dok “Dinamo” na svom terenu dočekuje “Partizan” iz Šida.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport