• Pobednik rešen u poslednjih 15 minuta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Hali sportova na Strelištu rukometašice ‚‚Pančeva” savladale su ekipu ‚‚Bora RTB” rezultatom 30:25 (13:10) u 12. kolu Mini prve rukometne lige za žene. Odličnom igrom sredinom drugog poluvremena domaće rukometašice su napravile nedostižnu prednost od sedam golova i došle do pete pobede u doigravanju.

    Tokom prvog poluvremena susreta između rukometašica ‚‚Pančeva” i ‚‚Bora” ekipe su se smenjivalje u vođstvu, do same završnice ovog dela igre, kada su pančevačke rukometašice golovima kapitena Svetlane Ničevski, Maje Radojčin i Nevene Stanišković došle do 3 gola viška. Sa golovnom i psihološkom prednošću domaće rukometašice su otišle na odmor (13:10), ali su zahvaljujući svojim greškama i dobroj igri rukometašica ‚‚Bora” na početku drugog poluvremena brzo izgubile stečeno vođstvo. Sve do sredine druge deonice gošće su uspevale da održe korak sa ekipom Ivana Petkovića, ali nisu imale rešenje za agresivniju i pokretljuviju odbranu domaćih rukometašica, koje su brzom tranzicijom kontranapadima došle do visoke prednosti. Sa mnogo opcija u napadu, Pančevke nisu dozvolile da ekipa ‚‚Bora” smanji prednost, pa su mirno privele meč kraju i zabeležile novu, petu, pobedu u Mini rukometnoj ligi za žene.

    – Sigurno je da sam očekivao ovako tešku utakmicu. U samoj pripremi meča smo pokušali da što bolje pripremimo Milu Beader i Nevenu Stanišković za ovaj meč i na to da će na terenu provesti 40, 50 minuta. One su dale svoj maksimum. Mila je malo bolje iskoristila vreme na parketu od Nevene Stanišković, ali nisam nezadovoljan igrom koju su pružile. Sve u svemu, dobro smo odigrali meč, imali smo dobru energiju i odlično smo reagovali u 45. minutu i utakmicu doveli u mirnu završnicu. Opet smo odirali dobro u odbrani, funkcionisala je i zona ‚‚5-1″ i ‚‚6-0″. Ekipa ‚‚Bora” je dobar protivnik, koji u svom sastavu ima 3 iskusne igračice, ne prave tehničke greške i ume da igra, tako da moram da čestitam mojim devojkama na prikazanoj igri,

    istakao je posle meča, Ivan Petković, trener ŽRK-a ‚‚Pančevo”.

    Najefikasnije igračice susreta su bile Mila Beader iz ‚‚Pančeva” i Sonja Stanković, rukometašica ‚Bora RTB” sa devet postignutih golova. Za domaću ekipu Svetlana Ničevski je postigla 8 pogodaka (4 sedmerca), a Maja Radojčin 5.

    Rukometašice ‚‚Pančeva” se i dalje nalaze na trećem mestu na tabeli Mini prve rukometne lige sa 14 bodova. U nedelju, 14. juna, Pančevke igraju zaostali meč 11. kola protiv ekipe ‚‚Topličanina” u Prokuplju. Susret u Sportskoj hali ‚‚Dr Zoran Đinđić” počinje u 18 časova.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport