Foto: KDT Dinamo
Sport

POWERLIFTING: Filip oborio dva državna rekorda, žetva medalja pančevačkih takmičara na Prvenstvu Srbije!

Pančevo, Ned, 19/11/2017 - 14:50
Aleksandar Stojković

Filip Vlajić, član KDT „Dinamo” Pančevo, osvojio je zlantu medalju i postavio dva državna rekokrda na Prvenstvu Srbije u powerliftingu koje je održano u subotu, 18. novembra u Elemiru. Ali nije samo Filip uspešno predstavljao naš grad na ovom takmičenju, šampionat države bio je više nego uspešno za pančevačke klubove KDT „Dinamo“ i SK „Spartans“.  

Kristina Cvijetićanin, takmičarka KDT „Dinamo“ osvijila je srebrne medalje u juniorskoj i senioskoj konkurenciji u kategoriji do 63 kg. U muškoj, seniorskoj konkurenciji, Filip Vlajić osvojio je zlatnu medalju sa ukupno podignutih 500 kg (novi državni rekord), oborio je i rekord u disciplini „mrtvo dizanje“ podigavši 217,5 kg, u istoj kategoriji zlatnu medalju u juniorskoj i bronzanu u seniorskoj osvojio je Andrei Nastasie, takođe iz KDT „Dinamo“. Još jedan takmičar Dinama se okitio medaljom, Stefan Drpa u kategoriji preko 120 kg je osvojio i juniorsko i seniorsko srebro.

Ništa manje uspešni bili su i takmičari SK „Spartans“. Milica Orešković iz ovog kluba, osvojila je bronzu u seniorskoj i srebro u juniorskoj konkurenciji za takmičarke do 72 kg. Milica Čačić osvojila je zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji žena do 84 kg i proglašena je za relativno najjaču takmičarku. Sale Jurčić osvojio je srebbrnu medalju u juniorskoj konkurenciji muškaraca do 74 kg (državni juniorski rekordi u benču i mrtvom dizanju), a Novak Lukić je pobedio i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji muškaraca do 93 kg i pri tom oborio državni rekord u disciplini „čučanj" sa podignutih 255 kg.

Kakva žetva medalja pančevačkih takmičara!

 

Filip Vlajić (Foto: KDT Dinamo)
powerlifting_filip.png


Marketing

Najnovije vesti