• Previše grešaka za pobedu protiv šampiona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U drugoj pripremnoj utakmici pred povratničku sezonu u elitno takmičenje, a prvoj pred svojim navijačima, rukometaši ‚‚Dinama“ su pretrpeli i drugi poraz. U Hali sportova na Strelištu slavio je šampion Srbije, ekipa novosadske ‚‚Vojvodine“, rezultatom 28:32 (11:14).

    Pred nešto više od stotinu pedeset navijača, tim koji predvodi Ivan Petković pružio je dobar otpor šampionu, ali nije imao dovoljno snage, niti koncentracije, da ozbiljnije ugrozi vođstvo i, čini se, sigurnu pobedu gostujućeg tima. U redovima ‚‚žuto-crnih“ igralo je dosta igrača, a trener Ivan Petković na ovom meču je isprobavao razne kombinacije, pa je često menja postavku ekipe i sastav koji je bio na terenu. Novi igrači imali su priliku da pred ozbiljnom, rukometnom pančevačkom publikom pokažu svoj kvalitet. U odnosu na prošlu sezonu pimetan je porast kvaliteta igračkog kadra, ali je bilo očigledno da pančevački superligaš ima još dosta prostora da napreduje i da je potrebno još dosta da se radi kako bi ovaj tim bio konkurentan od početka takmičarske sezone. 

    U prvih dvadesetak minuta igran je čvrst rukomet, oba trenera su u igri koristila veliki broj igrača, pa su neočekivane greške i promašaji iz ‚‚zicer“ pozicija dominairale u igri oba tima. ‚‚Vojvodina“ je u prvom delu igre bolje koristila protivničke greške, što im je pred kraj prvih trideset minuta donelo osetniju prednost, pošto se do tada igralo ‚‚gol za golom“. U nastavku je zahvaljujući brzopletošću i tehničkim greškama igrača ‚‚Dinama“ gost iz Novog Sada napravio seriju od 1:4 (12:18) i u potpunosti se odlepio. Sve što su domaći do kraja uspeli da urade je da smanje zaostatak na četiri gola. 

    Mogu da budem zadovoljan igrom koju smo prikazali večeras, ali je sigurno da uvek može bolje. Prvih dvadeset minuta smo odigrali pravu takmičarsku utakmicu, gde smo bili pametni i pametno igrali, ali vratile su se boljke iz protekle sezone. Mladost koju imamo dovodi do tehničkih grešaka, a šampion ima kvalitet da to kazni preko kontranapada. Bez obzira na to, hteo bih da pohvalim moje igrače za borbenost i zalaganje. Grešaka je bilo i biće, ali kada imamo energiju i kada znamo šta hoćemo uspevamo to da sprovedemo u delo, istakao je trener ‚‚Dinama“ Ivan Petković i dodao da igračima i stručnom štabu nije lako, jer imaju dosta novih igrača u sastavu, pa ih sve treba uklopiti. 

    – Ima još dosta da se radi. Optimista sam kao i uvek i verujem da ću od ovog tima uspeti da napravim jedan dobar tim, koji će igrati kvalitetan rukomet. Imamo dovoljno vremena da spremimo ekipu za prvo kolo prvenstva. Ima tu i dosta mladih igrača, koji još treba da se dokazuju na treninzima i utakmicama, pa ćemo videti ko će izboriti mesto u timu. Dovođenjem mladih igrača smo dobili pravu konkurenciji u ekipi, a ko bude pokazao svoj kvalitet taj će biti u sastavu, rekao je Petković. 

    U redovima ‚‚Dinama“ najefikasniji je bio iskusni novajlija u ‚‚žuto-crnom“ dresu Miloš Ivošević sa sedam postignutih golova, a po efikasnosti su ga pratili Žujović, Stojanović, Bunjevčević i Barudžić sa po tri postignuta gola. Strahinja Stanković i Miloš Orbović su postigli po pet golova za šampiona Srbije, dok je četiri pogotka dao Bojan Todorović

    Ekipa ‚‚Dinama“ u petak igra treći prijateljski meč u ovom pripremnom periodu. Protivnik će biti ‚‚Rudar“, a utakmica će biti odigrana u Kostolcu. Nakon toga, pančevački superligaš putuje u Vrbas na pripreme, gde će odigrati nova tri pripremna meča protiv ‚‚Vrbasa“, ‚‚Jugovića“ iz Kaća i omladinske reprezentacije Tunisa.

    T. M.

     

     

    U drugoj pripremnoj utakmici pred povratničku sezonu u elitno takmičenje, a prvoj pred svojim navijačima, rukometaši ‚‚Dinama“ su pretrpeli i drugi poraz. U Hali sportova na Strelištu slavio je šampion Srbije, ekipa novosadske ‚‚Vojvodine“, rezultatom 28:32 (11:14).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport