Foto: Privatna arhiva
Sport

Prvo mesto za mladog šahistu iz Pančeva

Pančevo, Pet, 23/12/2016 - 11:16
Mirjana Marić Veličković

Tek što se vratio sa Svetskog i Evropskog prvenstva na kojima se plasirao u sam vrh tih najvećih svetskih takmičenja, osmogodišnji Marko Milanović iz Pančeva nastavlja sa odličnim rezultatima i u zemlji. U Novom Sadu je proteklog vikenda pod pokroviteljstvom lokalnih vlasti i Šahovskog saveza Vojvodine održan veliki kadetski šahovski turnir posvećen uvođenju šaha u škole. Učešće je uzelo preko 100 talentovanih mladih šahista iz cele zemlje, a to je bila i svojevrsna uvertira za predstojeće Prvenstvo Vojvodine koje se održava uskoro.

Marko je i ovaj put ignorisao svoju starosnu grupu i prijavio se protiv dve godine starijih od sebe. Uprkos tome, sa "fišerovskih" 6 poena iz 6 partija protivnicima nije ostavio nikakvu nadu. Posebnu zanimljivost predstavlja učešće Markovog petogodišnjeg brata Pavla Milanovića, koji je u konkurenciji gotovo dvostruko starijih od sebe ostvario zapažene 4 pobede.

Dan kasnije u Beogradu je održan veliki kadetski turnir u problemskom šahu. Iako se Marko time primarno ne bavi, i ovde je učestvovao u klasi starijih od sebe i osvojio ubedljivo prvo mesto. Kolika je bila nadmoć Marka Milanovića svedoči činjenica da je sve zadatke rešio za 7 minuta, dok je drugoplasiranom za to trebalo 28 minuta.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.