• Ragbi dan u Starčevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju 21. maja Starčevo je bila prestonica srpskog ragbija. Okupile su se četiri generacije ragbista i uveličale ovu sportsku manifestaciju. 

    Na teren su prvo izašli petlići i pioniri iz Kruševca, Rume, Zemuna, Beograda, Pančeva i Starčeva, u borbi za Kup Srbije. Ovo je bio treći turnir, a sveukupni pobednik u konkurenciji petlića je druga ekipa RK Dinamo 1954 iz Pančeva koja je osvojila dva od tri turnira i zabeležila jedno treće mesto te time skupila 26 poena ostavivši iza sebe beogradski Pobednik (20 poena) i Partizan (14 poena). Medalje svim učesnicima i pobednički pehar osvajaču Kupa u kategoriji petlića uručio je predsednika RSS Stevan Ilijašević.

     

    U konkurenciji Pionira Kup Srbije osvojila je ekipa Pobednika sa dva prva i jednim drugim mestom i osvojenih 28 bodova, RK „Dinamu 1954“ je nedostajalo malo sportske sreće pa da osvoji i ovaj trofej, ali za utehu ostaje osvojeni turnir u Starčevu posle dva poraza u prethodnim finalima od Pobednika. RK Dinamo 1954 je osvojio 26 bodova, a treće mesto su osvojili pioniri i pionirke RK Panonija iz Rume sa 16 bodova.

    Čast da uruču medalje svim učesnicima i nagrede najboljim takmičarima kao i Pobednički pehar uručila je naša sugrađanka Andrea Stojadinov, najbolja svetska kadetkinja u džudou.

     

    Po završetku svečane ceremonije dodele nagrada, svi učesnici su se počastili đakonijama koje su specijalno za ovu priliku spremile Starčevke iz udruženja žena „NEOLIT“. Na teren posle najmlađih došao je red na najstarije tj, veterane Borca i ekipe Starih momaka koji su se skupili iz cele Srbije, iako je rezultat u drugom planu reći ćemo da ovog puta nije bilo pobednika tj meč je završen nerešeno, ali mnogobrojna publika je uživala u bravurama legendi ragbija. 

    Na kraju je odigrana prvenstvena utakmica B grupe između RK Dinamo 1954 i RK Vojvodina-Petrovgrad. Trebalo je da prođe 20 minuta da bi videli prvo poentiranje na utakmici, ali to je bila uvertira za predivnu utakmicu u kojoj smo videli ukupno 11 eseja i 7 pretvaranja u kojoj je na kraju pobedu izvojevala starija i iskusnija ekipa iz Novog Sada pobedivši ukupnim rezultatom 43 – 26 i tako se učvrstla na vrhu tabele posle dva kola. U sledećem kolu RK Dinamo 1954 dočekuje ekipu GRK Vršac 4. juna.

     

     

     

    U nedelju 21. maja Starčevo je bila prestonica srpskog ragbija. Okupile su se četiri generacije ragbista i uveličale ovu sportsku manifestaciju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport