• Rukometaši ‚‚Dinama” iznenadili ‚‚Metalac”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 20. kolu Super B rukometne lige rukometaši ‚‚Dinama” su u svom ‚‚Strelištu” savladali trećeplasiranu ekipu ‚‚Metalca” iz Valjeva rezultatom 28:24 (15:12). Ovom pobedom ‚‚žuto-crni” su se revanširali ekipi iz Valjeva za poraz u prvom delu prvenstva i sa šestog skočili na 5. mesto na tabeli.

    Ekipa ‚‚Metalca” je na početku susreta u Hali sportova na ‚‚Strelištu” imala minimalnu prednost, ali su domaći rukometaši, pre svega čvrstom igrom u odbrani, uspeli da naprave preokret i do kraja susreta nisu ispuštali vođstvo. Pančevci su imali veliki procenat uspešnosti napada sa igračem više na terenu, što im je omogućilo da dođu do 5 golova prednosti posle 20. minuta igre (11:6). Ekipa ‚‚Metalca”, koju predvodi nekadašnji trener ‚‚Dinama”, Slobodan Jokanović, uspela je da smanji zaostatak do kraja prvog poluvremena golovima kapitena Ivana Radojičića iz sedmerca i posle kontranapada – 15:12.

    Na samom startu drugog dela igre, domaći igrači su brzim napadima došli do vođstva od 5 golova (17:12). Do kraja utakmice nisu popušali, držali su visok nivo čvrstine i agresivnosti u odbrani, što im je uz raspoložene Bunjevčevića i Đuričića omogućilo da dođu do pobede, iako su napravili nekoliko grešaka u napadu, promašili dva sedmerca i nisu iskoristili stopostotne prilike da iz kontranapada postignu još koji gol.

    ‚‚Dinamo” je do osme pobede u devet odigranih susreta ovog proleća dovela duža klupa sa više raspoloženih igrača i čvrsta, pokretljiva odbrana sa stalnim iskakanjima ka protivničkim bekovima, kojima na taj način nisu dozvolili da se ‚‚razmašu”.

    Pančevački rukometaši su pobedom na ekipom ‚‚Morave” u prethodnom kolu obezbedili opstanak u Super B rukometnoj ligi, što je bio i cilj u ovoj sezoni, pa je treneru Aleksandru Živkoviću bilo malo teže da spusti euforiju u ekipi i igrače psihološki pripremi za meč.

    – Krenuli smo od pretposlednjeg mesta. Sada smo igrali protiv trećeg tima na tabeli, prošlo kolo protiv drugoplasiranog i ukupno smo pobedili 13 razlike dve ekipe. Mislim da je to za pohvalu, ali očekivao sam korektniju atmosferu ovde u ovom trenutku. Dobili smo sa 28:24, ali malo sam nezadovoljan jer smo mogli da ih pobedimo mnogo ubedljivije. Napravili smo neke greške, izostale su odbrane golmana. Ono što nas je krasilo u ovog proleća su pogođeni sedmerci i veliki broj golova naših krila. Oni su danas grešili i brzali možda ih prevelike želje da što pre pokažu ono što znaju. Imajući u vidu da su igrači još uzbuđeni zbog uspeha koji su ostvarili pobedom u prošlom kolu, zadovoljan sam igrom. Opet smo odličnom odbranom protivnika zadržali ispod 25 postignutih golova, što se pokazalo da je ključno za pobedu u ovom rangu takmičenja, istakao je Živković.

    Kao i ekipa ‚‚Dinama”, rukometaši ‚‚Metalca” su svoj cilj za ovu sezonu davno ostvarili, pa poraz u Pančevu, bez nekolicine igrača, ne boli.

    – Drago mi je da se ekipa ‚‚Dinama” konsolidovala u drugom delu prvenstva i da su uspeli da izbore opstanak u ovom rangu. Ako pogledamo rezultate Pančevaca u drugogm delu, gde su u devet utakmica pretrpeli samo jedan poraz, usuđujem se da kažem da su najuspešnija ekipa u prolećnom delu prvenstva i čestitam im na tome. Moja ekipa je ostvarila svoj cilj, nalazimo se na trećem mestu na tabeli i nemam mnogo toga da zamerim mojim igračima. U ovim okolnostima, kada sam zbog povreda bio prinuđen da odmaram dva igrača, smo pružili onoliko koliko je moguće, tako da mislim da su ljubitelji rukometa imali prilike da vide dobru, dinamičnu i kvalitetnu utakmicu, ocenio je Sloodan Jokanović.

    U ovom susretu za gostujuću ekipu samo šest igrača je uspelo da se upiše u listu strelaca. Rukometaši ‚‚Dinama” su pronašli rešenje za bekove ‚‚Metalca”, ali im je najviše golova dao pivot Ivan Radojičić, čak 11, ali je četiri dao iz ‚‚sedmerca” i tri iz kontranapada. Domaćina je predvodio sjajni desni bek i kadetski reprezentativac Srbije, Miljan Bunjevčević sa devet postignutih pogodaka, a pratio ga je osamnaestogodišnji Andrija Đuričić sa šest golova.

    Do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju još dva kola. Ekipu ‚‚Dinama”, koja sa 22 osvojena boda zauzima peto mesto na tabeli Super B rukometne lige, u pretposlednjoj utakmici sezone očekuje teško gostovanje u Crvenki, gde će se sastati sa istoimenom sedmoplasiranom ekipom prvenstva.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport