• Rukometaši ‚‚Dinama“ pobednici prestižnog turnira u Vespremu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na prestižnom rukometnom turniru ‚‚Cell Kup“, za mlađe kategorije, u mađarskom gradu Vespremu, naširoko poznatom po klubu koji već godinama predstavlja sam vrh evropskog klubskog rukometa, od 7. avgusta do danas, okupilo se preko dve hiljade talentovanih igrača, iz gotovo svih zemalja sa Starog kontinenta, ali i mnogo udaljenijih destinacija, kao što je Kina. Među učesnicima, ove godine, našao se i mladi tim ‚‚Dinama“ (igrači do 18 godina) iz Pančeva, koji je ostavio izuzetan uspeh. Pančevci su osvojili turnir, savladavši u finalnom meču Pick Seged rezultatom 22:17.

    Ovaj izuzetan uspeh, praktično, drugog tima ŽRK-a ‚‚Dinamo“, pokazatelj je da „žuto-crni“ poseduju izuzetno talentovanu i kvalitetnu generaciju igrača i da ne treba da brinu za budućnost. U više nego jakoj konkurenciji timova omladinskog ranga, do finala, Dinamovci su ostvarili svih sedam pobeda, a posebno se izdvaja pobeda koju su ostvarili u meču protiv drugog tima ‚‚Vesprema“, protiv koga su, takođe, slavili (21:20) i dokazali da im je mesto u završnici ovog turnira. Na putu do finala pančevački klub je savladao ekipu budimpeštanskog ‚‚Čonadi KSI-ja“ rezultatom 33:23. Na svakom susretu, u velelepnoj dvorani u Vespremu, naši sugrađani nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a za uspešne poteze nagrađivani su dugim aplauzima objektivne, rukometno obrazovane, publike.

    Među plejadom kvalitetnih i talentovanih Dinamovaca, na turniru u Mađarskoj najbolji utisak ostavio je Danijel Lacko, talentovani tinejdžer, momak koji je prošle sezone igrao za prvi tim ‚‚‚Dinama“ i od koga se u narednim sezonama mnogo očekuje. On je bio najbolji strelac tima, ali i odlični organizator igre, pa mu je s razlogom pripao epitet najuspešnijeg mladog igrača. Uz njega odlične partije pružili su i pridošlice u redove ‚‚Dinama“: Saša Terzić, Sava Slavuljica, Mirko Džabasan i Petar Panić, ali i momci koji su gosti ‚‚Dinama“ na ovom turniru, a igraju za vojvođanske klubove. Omladince ‚‚Dinama“ na turniru je predvodio Miloš Pantović, koji godinama uspešno radi s mlađim uzrasnim kategorijama ovog kluba, a to i te kako donosi rezultat. 

    Važno je istaći da su na ‚‚Cell Kupu“ u Vespremu učestvovale i ostale mlađe takmičarske kategorije ‚‚Dinama“, od mlađih pionira (takmičara do 12 godina), preko pionira (do 14 godina) do kadeta (takmičari starosti do 16 godina). Iako nisu osvojili medalje u svojim kategorijama, ostvarili su zavidan učinak, pošto je u svakoj kategoriji nastupilo prosečno po trideset klubova. 

    Osim na terenu, Dinamovci su ostavili veoma pozitivan utisak i van njega, čime su stekli posebne simpatije organizatora turnira, pa je, s razlogom, klubu iz Pančeva upućen poziv da i sledeće godine budu učesnici, po mnogima, najjačeg rukometnog turnira u Evropi, za mlađe kategorije.

     

    Na prestižnom rukometnom turniru ‚‚Cell Kup“ za mlađe kategorije u mađarskom gradu Vespremu, naširoko poznatom po klubu koji već godinama predstavlja sam vrh evropskog klubskog rukometa, od 7. avgusta do danas, okupilo se preko dve hiljade talentovanih igrača, iz gotovo svih zemalja sa Starog kontinenta, ali i mnogo udaljenijih destinacija, kao što je Kina. Među učesnicima, ove godine, našao se i mladi tim ‚‚Dinama“ (igrači do 18 godina) iz Pančeva, koji je ostavio izuzetan uspeh. Pančevci su osvojili turnir, savladavši u finalnom meču Pick Seged rezultatom 22:17.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]