• Rukometašice Pančeva “isprašile” Spartak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kada rukometašice ‚‚Pančeva” igraju svoje mečeve krajnji ishod je unapred poznat, pobeda i nova dva boda. Ovog puta snagu i kvalitet Pančevki na svojoj koži su osetile rukometašice ‚‚Spartaka” iz Debeljače koje su pretrpele poraz, rezultatom 32:16 (12:8).

    Pančevačke rukometašice su nastavile istorijsko putovanje koje je počelo u novembru 2013. godine od kada ne znaju za poraz. Do 32. vezane pobede u Prvoj ligi došle su ubedljivo, lepršavom, brzom i agresivnom igrom. ‚‚Spartak” je imao kakav takav rezultatski priključak samo u prvom delu susreta (5:5) , ali su čvrstom odbranom i brzim, ne uvek efikasnim napadima od 15. minuta rukometašice ‚‚Pančeva” gospodarile svakim delom terena. Na odmor su otišle sa prednošću od 4 gola (12:8), dok su u 50. došle na 10 gola viška (22:12). Trener ‚‚Spartaka” Dejan Gorčić je pokušao presingom po celom terenu da smanji zaostatak svog tima, ali je na taj način naterao rukometašice ‚‚Pančeva” da se više kreću i brže postižu golove, pa su do kraja susreta povećale prednost i ubedljivo došle do 20. pobede u sezoni.

    – Sve je u ovom susretu dobro funkcionisalo u odbrani. Imali smo jako dobru rotaciju. Danas smo uspeli da odmorimo Lanu Žigu, koja ima problem sa povredom leđa.Mogu da budem zadovoljan što se tiče pristupa, odbrane, pa čak i igrom u napadu, jedino što mi se nije dopalo je slabija realizacija, rekao je posle susreta za 013 info Ivan Petković, trener ŽRK-a ‚‚Pančevo”.

    Pobeda domaćih rukometašica mogla je da bude i ubedljivija da u drugom poluvremenu nisu promašile nekoliko kontranapada i veliki broj neometanih šuteva sa šest metara. Najbolji strelac susreta je Ivana Tanelov sa 6 pogodaka, dok su po pet postigle Marija Milićević i Maja Radojčin. U sastavu ‚‚Spartaka” istakla se Veljanovski sa četriri gola.

    Rukometašice ‚‚Pančeva” su ubedljivo prve na tabeli Prve lige sa 40. osvojenih bodova. U narednom kolu Ivan Petković će ponovo imati priliku da odmori igračice koje su ove sezone provele najviše vremena na terenu, pošto će im protivnik u Somboru biti pretposlednja ekipa ‚‚Ravangrada”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]