• Rukometašice ‚‚Pančeva” neporažene završile sezonu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U poslednjem, 22. kolu Prve lige rukometašice ‚‚Pančeva” su ubedljivo pobedile poslednjeplasiranu ekipu ‚‚Apatina” rezultatom 42:7. One su sezonu završile bez poraza, sa 22 pobede na prvom mestu na tabeli i tako obezbedile učešće u Super B ligi naredne sezone.

    U susretu sa ekipom ‚‚Apatina” pančevačke rukometašice su pokazale zašto dominiraju Prvom ligom ove sezone. Sa pola snage i sa najmlađim igračicama na terenu postigle su 42 gola, primile samo 7, a pri tom nijednog momenta nisu nipodaštavale ili ponizile protivnice. Ovom pobedom su svoj niz pobeda, koji je, podsećamo, započet u novembru 2013. godine, dovele do broja 34.

    – Ne treba biti skroman, ovo što smo mi uradili ove sezone, imamo sada 34 vezane pobede, mislim da je to veliki rezultat. U ovom prvenstvu imamo sve pobede. Uradili smo dobar posao sa devojkama koje su iz Pančeva i sa minimalnim budžetom u odnosu na ekipe koje su se borile za prva dva mesta. Ispisali smo istoriju rukometa, što se tiče vezanih pobeda. To je jako teško, ali nije došlo slučajno. Ozbiljno smo radili i hteo bih da se zahvalim svojim igračicama koje su tokom cele sezone bile ozbiljne, vredne i radne. Poštovale su sve dogovore, poštovale su klub i klub je isto tako,, što se tiče uslova i isplata, ispunio sve što je dogovoreno. Da bi se napravio ovakav rezultat moraju sve kokcice da se slože i stvarno sam presrećan posle ovakve sezone, ocenio je upravo završenu sezonu trener ‚‚Pančeva”, Ivan Petković.

    Početkom maja bi trebalo da počne Mini liga, koja će odlučiti koja dva kluba iz Prvih liga će se sledeće godine takmičiti u Super A rukometnoj ligi. Još uvek nije poznato da li će Mini liga biti odigrana, jer neki klubovi nisu zainteresovani da sledeće godine nastupaju u višem rangu takmičenja. U narednih nekoliko dana biće odlučeno na koji način će se klubovi boriti za učešće u elitnom rangu, a saznaćemo i odluku Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba ‚‚Pančevo” o ciljevima za sledeću sezonu, tačnije da li će pokušati da izbore plasman u Super A ligu ili će se zadovoljiti učešćem u Super B ligi.

    – Nama je glavni cilj ove sezone bio plasman na jedno od prva dva mesta u ligi, čime bismo uspeli da izborimo plasman u Super B ligu naredne sezone. Mi smo taj glavni cilj i ostvarili. Kada bude saznali format takmičenja za popunu Super A lige, tj. da li će se igrati Mini liga ili neko Kup takmičenje, shodno tome ćemo i odrediti naše ambicije. Ponavljam, mi smo svoj cilj ostvarili, a videćemo šta ćemo uraditi u tom doigravanju. Da li ćemo, kao i u poslednjih nekoliko mečeva prvenstva, razigravati mlađe igračice ili ćemo pokušati da ‚‚jurimo” Super A ligu, znaćemo kada budemo imali zvaničan stav kluba, istakao je Petković.

    Ženski rukometni klub ‚‚Pančevo” je sezonu završio kao prvak Prve lige grupe ‚‚Sever” sa 22 pobede, bez poraza i ‚‚remija”, sa 44 osvojena boda.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]