• ‚‚Sedmica” fudbalera ‚‚Dinama”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utakmici 24. kola Srpske lige fudbaleri ‚‚Dinama” deklasirali su poslednjeplasiranu ekipu ‚‚Tekstilca” iz Odžaka rezultatom 7:1. Pančevački fudbaleri su bili veoma raspoloženi za igru pa su ubedljivom pobedom skočili na 7. mesto na tabeli.

    Nešto više od 150 navijača na Gradskom stadionu u Pančevu posmatralo je veoma interesantnu utakmicu tokom koje su domaći fudbaleri igrali napadački sa vidnom željom da postignu što više golova. Iako su imali terensku inicijativu i brojne prilike, prvi gol je postignut u 26. minutu, a strelac je bio kapiten Novak Šalipurović, posle sjajno istrčanog kontranapada. Gosti su izjednačili u 30. minutu nakon nesporazuma u odbrani ‚‚brzog voza”, pa je Marko Marović skrenuo loptu u sopstevu mrežu. Međutim, domaćin je vratio vođstvo čim je krenuo sa ‚‚centra” golom Slavena Juriše, da bi na samom kraju prvog dela igre na 3:1 povisio Slobodan Spaskovski.

    Trener Žarko Todorović nije dopustio svojoj ekipi da se opusti u drugom poluvremenu. Nizali su se opasni napadi pred golom ‚‚Tekstilca”, a u listu strelaca se po drugi put upisao Juriša u 55. minutu meča, nakon lepog centaršuta Lazara Miloševa. Devetka ‚‚Dinama” je, posle nekoliko promašenih zicera, u 75. minutu postigala peti gol za svoj tim, a samo tri minuta kasnije Spaskovski je je povećao prednost domaćina na 6:1. U 81. minutu Stefan Čikić je ukrao loptu odbrani ‚‚Tekstilca” i u srcu šesnaesterca pronašao Miloševa koji je postavio konačan rezultat susreta – 7:1.

    Mislili smo da će ova utakmica biti teška, ali dobro smo otvorili susret, na vreme smo postigli golove, tako da je sve išlo lako na kraju. Iskoristili smo njihov pad u igri posle tri primljna gola u prvom poluvremenu i zatvorili lepo utakmicu. Postigli smo sedam golova i poboljšali gol razliku. Što se moje igre tiče, nisam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, jer sam mogao da postignem dva gola. Kao mlad igrač takve prilike ne smem da propuštam, ali u drugom poluvremenu sam postigao dva gola, tako da sam zadovoljan, istakao je posle susreta Lazar Milošev, zamenik kapitena FK ‚‚Dinamo”.

    Prvi strateg ‚‚Dinama” imao je problema da motiviše igrače pred susret sa ekipom koja zauzima poslednje mesto na tabeli, ali oni su ubedljivom pobedom i odličnim zalaganjem dokazali koliko su kvalitetniji od protivnika.

    – Posle ovakvog susreta mogu samo da čestitam svojim igračima na osvajanju tri boda, na efikasnoj igri i da poželim da nastave da igraju ovako, izrazio je zadovoljstvo nakon pobede, Žarko Todorović.

    U subotu, 9. maja, fudbalere ‚‚Dinama” očekuje meč sa znatno ozbiljnijim protivnikom, pošto će u Temerinu odmeriti snage sa petoplasiranom ekipom ‚‚Sloge”, koja ima samo tri boda više od ‚‚Dinama”. Pančevci sa 34 boda zauzimaju 7. mesto na tabeli Srpske lige grupa ‚‚Vojvodina”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport