• Sezona bez trofeja za ‚‚Pantere”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Klub američkog fudbala ‚‚Pančevo Panteri“ završio je takmičenje u polufinalu Alpe Adria fudbalske regionalne lige i tako ostao bez šampionskog pehara u ovoj sezoni. Na Sportskom centru ‚‚Mladost” rezultatom 28:36 (0:7; 14:14; 14:14; 0:8) savladala ih je ekipa ‚‚Maribor Dženeralsa”.

    Tokom prvog poluvremena polufinalnog duela između ‚‚Pantera” i ‚‚Dženeralsa” videli smo dve potpuno različita lica napada domaćina. Iako su dobro napredovali i osvajali jarde trčanjem, dve identične greške u ‚‚crvenoj zoni” gostiju sprečile su ih da poentiraju. Oba puta ‚‚kvoterbek” Šon Frizel nije uspeo da uhvati loptu prilikom izvođena, što su gosti iz Slovenije kaznili i na početku druge deonice stekli prednost od dva ‚‚tačdauna” – 0:14. ‚‚Panteri” su stigli do izjednjačenja do kraja prvog poluvremena, pošto je u dva navrata dodavanje Frizela u ‚‚end zoni” uhvatio Bratislav Bošnjak.

    Ohrabreni dobrom igrom u drugoj četvrtini, ‚‚Panteri” su krenuli silovito i u nastavku polufinalnog meča. Dejan Gligorić je pročitao nameru kvoterbeka ‚‚Maribora” Roberta Fišera, pa je presekavši pas omogućio svom timu da krene u napad sa 22 jarda od ‚‚end zone” gostiju. U prvoj sledećoj akciji tandem Frizel-Bošnjak postigao je novi ‚‚tačdaun” za ‚‚Pantere”, koji su došli do prvog vođstva na meču – 21:14. Ubrzo je stigao odgovor gostiju koji su drugi put poene postigli trčanjem, a za odbranu ‚‚Pantera” je, kao i tokom većeg dela susreta, nezaustavljiv bio ‚‚kvoterbek” Fišer (21:20). Do kraja treće deonice oba rivala su poentirala. Prvo je Šon Frizel lako nasamaraio odranu ‚‚Dženeralsa” laznim uručenjem lopte ka trkaču Dediću i pored odbrane trčanjem dugim preko 50 jardi postigao 4 ‚‚tačdaun” za svoj tim (28:20), a zatim je Fišer prevario odbranu domaćina i dodavanjem u ‚‚end zoni” pronašao, kao duh samog, hvatača Tadeja Holera. Gosti su uspešnom akcijom za dva dodatna poena stigli do izjednačenja – 28:28. ‚‚Panteri” su u akcijama koje su prethodile izjednačenju ‚‚jeftino prodali svoju kožu”, a završan psihološki udarac naneo im je Kevin Kos, koji je na samom kraju treće četvrtine presekao pas Šonu Frizelu.

    U poslednjoj četvrtini ‚‚Panterima” ništa nije polazilo ta rukom. Odbrana, u kojoj nije bilo Amerikanca Timotija Bišopa i Vladimira Bekea, nije uspevala da spreči napade gostiju, dok napad nije uspeo da se približi golu gostiju svojim greškama ili lošim odabirom akcija. Fišer je svoju odličnu igru krunisao novim ‚‚tačdaun” dodavanjem, a zatim se ušunjao u ‚‚end zonu” Pančevaca za konačnih 28:36.

    ‚‚Maribor Dženeralsi” su tako izborili plasman u finale regionalne Alpe Adria fudbalske lige, u kojem će se u Zagrebu sastati sa domaćom ekipom ‚‚Patriota”.

    Klub američkog fudbala ‚‚Pančevo Panthers” je sezonu završio bez ijednog trofeja, pošto su pre nedelju dana porazom od ekipe novosadskih ‚‚Vojvoda” izgubili mogućnost da igraju u ‚‚plej-ofu” nacionalnog prvenstva.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport