• Stefan Mihajlov dvostruki prvak Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za pionire na novoj atletskoj stazi. Atletski klub ‚‚Dinamo“ na ovom takmičenju je osvojio pet medalja: dve zlatne i tri srebrne medalja. Najuspešniji pančevački takmičar na ovom prvenstvu bio je Stefan Mihajlov, koji se okitio titulama prvaka Srbije u sprintu na 60 i 100 metara.

    Na Prvenstvu Srbije za pionire učestvovali su svi najbolji pioniri Srbije, a ovo je ujedno bilo i dosada najmasovnije takmičenje. Atletski klub ‚‚Dinamo“ nastupio je sa izuzetno talentovanom generacijom i ispunio je ciljeve zacrtane pred ovo takmičenje.

    Jedan od najuspešnijih takmičara na prvenstvu bio je Stefan Mihajlov koji je pobedio na 60 m i 100 m i tako dokazao da je najbrži sprinter Srbije u svojoj generaciji. U obe trke je ostvario lične rekorde. U trci na 60m kroz cilje je prošao za 7 sekundi i 44 stotinke, a na 100 m – 11,41 s. Ovim rezultatima približio se učešću na EYOF 2017. godine, kao kandidat za mesto u reprezentaciji Srbije.

    Zapažen nastup na ovom takmičenju imao je i Nikola Radovanović. On je osvojio srebrnu medalju u trci na 300m ličnim rekordom – 38,60 s. U kvalifikacijama trke na 100 metara istrčao je lični rekord – 11,50 s, a u finalu je zauzeo 4. mesto (11,58 s).

    – Posle ovog takmičenja sa ponosom možemo reći da  naši najbolji  pančevački atletičari poput Zorane Barjaktarović, Tamare Polić, Anđele Tasić, Ivana Božanića, itd., imaju naslednike koji će im ubrzo postati kolege u atletskoj reprezentaciji Srbije. Ja kao trener moram biti ponosan na svoje atletičare, koji su ove godine  osvojili preko 30 medalja, ako računamo samo zvanična prvenstva Srbije i kupove Srbije. Sa svih dosadašnjih takmičenja u svim uzrastnim kategorijama vratili smo se sa medaljama, a moji atletičari su  prvaci Srbije u sprintu u svim urastima, od pioniira do seniora, istakao je posle Prvenstva Srbije, Ljupčo Cvetkoski, trener Atletskog kluba ‚‚Dinamo“. 

    Štafeta ‚‚Dinama“ je osvojila dve srebrne medalje u obe štafetne trke. U štafeti  4×100 m štafetu su činili: Stefan Mihajlov, Sava Brankov, Aleksa Živanov i Nikola Radovanović. Sastav štafete 4×300 m bio je: Stefan Mihajlov, Uroš Jovanovski, Sava Brankov i Nikola Radovanović.

    [[{„fid“:“5744″,“view_mode“:“default“,“type“:“media“,“attributes“:{„height“:2448,“width“:3264,“class“:“media-element file-default“},“link_text“:null}]]

    Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za pionire na novoj atletskoj stazi. Atletski klub Dinamo na ovom takmičenju je osvojio pet medalja: dve zlatne i tri srebrne medalja. Najuspešniji pančevački takmičar na ovom prvenstvu bio je Stefan Mihajlov, koji se okitio titulama prvaka Srbije u sprintu na 60 i 100 metara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]