Foto: SK ‚‚Pančevo"
Streličarstvo

Stefan Žikić seniorski prvak Srbije u streličarstvu

Pančevo, Pon, 05/09/2016 - 11:54
Tanja Marin

PANČEVO, 5. septembar – Stefan Žikić okitio se titulom prvaka Srbije na Državnom prvenstvu u streličarstvu, koje je proteklog vikenda održano u Nišu. Član Streličarskog kluba „Pančevo" je do zlatnog odličja stigao u izuzetno zanimljivom finalnom raspucavanju u konkurenciji seniora, u gađanju kompaund lukom. Takmičari „Pančeva" su u Nišu osvojili ukupno četiri medalje: zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Streličarski klub „Niš" i Streličarski savez Srbije organizovali su proteklog vikenda Državno prvenstvo na otvorenom za seniore i Državno prvenstvo na otvorenom za mlađe kategorije i veterane, na kojima je učestvovalo ukupno 77 takmičara i takmičarki iz 14 klubova iz cele Srbije. Streličarski klub „Pančevo" je sa 14 takmičara u svim konkurencijama bio drugi najbrojniji klub na ovim prvenstvima. 

U konkurenciji seniora u gađanju kompaund lukom posle kvalifikacione runde gađanja sa 72 strele, u četvrtfinale su sa sedme i osme pozicije prošla dva streličara „Pančeva" – Stefan Žikić i Petar Smuđa. Smuđa je takmičenje završio u četvrtfinalu i zauzeo je peto mesto, dok je Stefan Žikić u eliminacionom delu takmičenja iz runde u rundu gađao sve bolje i izborio plasman u finale. U finalu se sastao sa Ognjenom Nedeljkovićem, takmičarem kluba „Arena No1", koji je kvalifikacije završio na prvom mestu. U finalu su oba takmičara imala skor od 140, ali je sa jednom više pogođenom desetkom titulu prvaka Srbije na otvorenom za 2016. godinu osvojio Pančevac Stefan Žikić. Srebrna medalja u ovoj konkurenciji pripala je Ognjenu Nedeljkoviću, dok je bronzu osvojio njegov klupski kolega Slavoljub Ilić.

U konkurenciji seniora u gađanju olimpijskim lukom, Streličarski klub „Pančevo" je imao pet predstavnika, a posle 72 „ispucane" strele u osminu finala su prošli Nenad Dimić (6. mesto), Dejan Forgo (7. mesto) i Predrag Bekić (8. mesto). Svi su prošli u četvrtinu finala, ali nisu uspeli da se plasiraju u polufinale. U konačnom plasmanu Nenad Dimić je zauzeo 6. mesto, Predrag Bekić je bio sedmi, a Dejan Forgo osmi.

Ova tri takmičara branili su boje svog kluba i u ekipnoj konkurenciji, gde su sa 1710 pogodaka zauzeli treće mesto. Prvo mesto pripalo je Streličarskom klubu „Velos" iz Novog Sada (1771), dok je srebro osvojila domaća ekipa „Niša" (1745).

U mlađim uzrasnim kategorijama, pančevački streličari su i ovog puta osvojili medalje. U konkurenciji starijih pionirki u gađanju olimpijskim lukom, Ana Velimirov je osvojila srebrnu medalju, dok je odličje istog sjaja u konkurenciji starijih pionira pripalo Urošu Jakobu. On je do medalje stigao pogodivši dva kruga više (557) od takmičara „Velosa" Davida Rackovića (555), dok je prvoplasirani Ištvan Katona iz temerinskog „Castle Archery-ja" (570).

T. M. 

 Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u