• STRELJAŠTVO: Bronza za Dejana Pešića, srebro za ekipu pančevačkih seniora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Prvenstvu Srbije po A programu, koje je održano proteklog vikenda u Kraljevu, Streljačka družina „Pančevo 1813“ je imala 11 nastupa u juniorskim i seniorskim kategorijama iz standardnog vazdušnog sportskog oružja.

    Pančevački seniori su opet zablistali i osvojili drugo mesto u veoma jakoj konkurenciji puškom, a jedino je bolji tim iz Kragujevca u kojem su tri reprezentativca i koji od grada dobija 6 miliona godišnje. U finale među osam najboljih, plasirali su se i dvojica takmišara iz Pančeva, Gabriel Dautović sa 621,6 krugova i Dejan Pešić sa 621,2 kruga, na šestoj, odnosno sedmoj poziciji. Tim rezultatima su potvrdili i nacionalni rang.

    Dejan Pešić je osvojio bronzanu medalju, izborivši se u finalnom meču (od 24 hica) za treće mesto, u veoma dinamičnoj borbi i jakoj konkurenciji od svojih kolega iz reprezentacije Srbije, i time nastavio seriju višegodišnjih uspeha. Time je opravdao poverenje Direktora reprezentacije, koji mu je i mentor, i opravdao zahtev Streljačke družine „Pančevo 1813“ da ga u narednom periodu do Tokija 2020. godine, finansira i pomogne Grad Pančevo.

    Gabriel Dautović je u finalnom meču bio osmi, a ekipnom srebru je znatno doprineo i Dalibor Pavlović, koji je student i za kratko vreme ušao u formu. On je sa 597,5 krugova uspešno zamenio standardnog člana ekipe Vukašina Josipovića, koji je sa dve fakultetske diplome otišao u Nemačku.

    Iako spremni za finale, troje strelaca je bilo na domak finala za nijansu. Teodora Kljajić je sa 349 krugova bila deseta iz pištolja, a nedostajalo joj je dva kruga, Đorđe Jovčević je bio deseti sa 534 kruga iz pištolja, a nedostajalo mu je tri kruga, dok je Isidora Stojanović u veoma jakoj konkurenciji puškom, sa 409,5 krugova, osvojila jedanaesto mesto u juniorskoj kokurenciji (nedostajalo joj je 1,2 kruga), a sa 410,2 kruga 16. mesto u konkurenciji seniorki, u kojoj je nedostajalo 1,8 krugova.

    Podmlađena ekipa juniorki u kojoj su pored Isidore ,nastupile i kadetkinje Ivana Vislavski sa 392,5 i Marija Aleksić sa 400,1 krug, osvojila je sedmo mesto. U istom sastavu su osvojile i sedmo mesto u konkurenciji od 12 ekipa seniorki, uz povećane rezultate Ivane Vislavski sa 394,5 i Marije Aleksić sa 404,8 krugova, kojim je oborila lični rekord.

    Već narednog vikenda će kadeti i mlađi juniori nastupiti na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, a potom i iz serijske vazdušne puške u svim kategorijama, dok će Dejan Pešić početi pripreme za nastupajuću sezonu iz malokalibarske puške.

    Na Prvenstvu Srbije po A programu, koje je održano proteklog vikenda u Kraljevu, Streljačka družina „Pančevo 1813“ je imala 11 nastupa u juniorskim i seniorskim kategorijama iz standardnog vazdušnog sportskog oružja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]