• Svečano otvoren 18. ITF-ov teniski turnir za juniore

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na teniskim terenima Sportsko-rekreativnog centra ‚‚Mladost“ od 1. do 6. septembra biće održan 18. po redu ITF Internacional, turnir druge kategorije za juniore i juniorke. Na ovogodišnjem turniru, koji tradicionalno organizuje Teniski klub ‚‚Dinamo“, u žrebu se nalazi po 32 takmičara u obe konkurencije, a prvi nosioci su Joana Minka iz Rumunije i Eduard Guelj iz Španije. 

    ITF-ov turnir u Pančevo po običaju privuče veliki broj veoma kvalitetnih tenisera iz celog sveta, a ove godine u kvalifikacijama i u glavnom žrebu nastupali su takmičari sa svih kontinenata, osim iz Afrike, od Australije, preko Japana, Kine, Kazahstana, Rusije, Ukrajine, Turske, Rumunije, bivših jugoslovenskih republika, Austrije, Italije, Švajcarske, Francuske, Nemačke, Španije, Velike Britanije, Švedske i Finske, do Sjedinjenih Američkih Država. Kanade, Bolivije i Brazila. Najbolji mladi teniseri sveta, koji ne nastupaju na Ju-Es Openu (US Open), nadmetaće se u našem gradu za pehar namenjen pobednicima u pojedinačnoj i dubl konkurenciji. 

    U glavnom žrebu turnira je i veliki broj takmičara iz Srbije: 5 tenisera i 8 teniserki, ali niko od njih nije nosilac. Od pančevačkih takmičara put do glavnog žreba kroz kvalifikacije, koje su odigrane u nedelju i ponedeljak, pokušalo je da pronađe četiri tenisera i tri teniserke, ali je učešće na turniru obezbedila samo dugogodišnja članica ‚‚Dinama“, Japanka Sacuki Takamura

    Osamnaesto izdanje Pančevo Internacionala svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Pančeva, Saša Levnajić, koji je ovom prilikom poželeo dobrodošlicu u naš grad svim učesnicima, kao i mnogo sreće na teniskom terenu tokom ove nedelje. 

    Mečevi prvog kola u pojedinačnoj i dubl konkurenciji na programu su u utorak, 1. septembra, sa početkom u 9 i 30, dok će finala u obe konkurencije biti odigrana u nedelju, 6. septembra. 

     

    T.M.

    Na teniskim terenima Sportsko-rekreativnog centra ‚‚Mladost“ od 1. do 6. septembra biće održan 18. po redu ITF Internacional, turnir druge kategorije za juniore i juniorke. Na ovogodišnjem turniru, koji tradicionalno organizuje Teniski klub ‚‚Dinamo“, u žrebu se nalazi po 32 takmičara u obe konkurencije, a prvi nosioci su Joana Minka iz Rumunije i Eduard Guelj iz Španije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]