Košarka

‚‚Tajfun" oduvao ‚‚Tamiš"

Pančevo, Ned, 06/09/2015 - 00:44
Tanja Marin

‚‚Tamiš" igrao bez Drobnjaka, Manojlovića i Rondovića

U prvoj pripremnoj utakmici pred svojim navijačima, u Hali sportova na Strelištu, košarkaši ‚‚Tamiša" su izgubili od šampiona Slovenije, ekipe ‚‚Tajfuna" rezultatom 67:83. Domaćin je u ovom susretu igrao sa samo osam igrača, pošto zbog povreda ili bolesti nisu nastupili Nemanja Manojlović, Bogdan Drobnjak i Nikola Rondović, što je u znatnoj meri uticalo na igru pančevačkog tima, naročito u reketu. 

Ubedljiv trijumf slovenačkog sastava, koji će ove godine nastupati u ABA ligi salvadao je ‚‚Tamiš", nije pravi odraz kvaliteta između ova dva tima, pošto na današnjem meču ‚‚Tajfun" nije pokazao zbog čega je najbolji tim Slovenije, ako se ima u vidu kvalitet ekipa poput ‚‚Olimpije" i ‚‚Krke". Ipak, u ovom momentu je čini se iznenađenje slovenačkog šampionata bio protivnik po meri ekipe Bojana Jovičića, s obzirom da su mogli da stvore jasnu sliku na čemu u narednom periodu moraju najviše da rade, ali i koji tip igrača je potrebno da dovedu na spoljoj poziciji. 

Prostora za uigravanje i napredak ima dovoljno, jer šampionat u Košarkaškoj ligi Srbije počinje za mesec dana, a do tada će ‚‚Tamiš" odigrati još sedam pripremnih utakmica. Prva je već u utorak, kada će u Hali sportova na Strelištu gostovati ‚‚Proleter" iz Zrenjanina, dok će u petak ‚‚Tamiš" igrati protiv vicešampiona Makedonske prve ligeekipe ‚‚Kumanova", koja se takmiči i u Balkanskoj ligi.

 

T.M.

košarka košarka KK Tamiš Košarkaška liga Srbije


Marketing

Najnovije vesti