• ‚‚Tamiš“ bez pobede u Super ligi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U poslednjem kolu košarkaške Super lige Srbije, ‚‚Tamiš“ je po drugi put poražen od ekipe ‚‚Metalca“ iz Valjeva. Gosti su u Hali sportova na Strelištu slavili rezultatom 67:90 (18:24; 16:17; 19:21; 14:28) i tako ostavili pančevački tim bez pobede u elitnom rangu.

    Još jedan meč grupe A u Super ligi Srbije košarkaši ‚‚Tamiša“ odigrali su na isti način, uspevali su dosta dugo da održe priključak sa protivnikom, a onda su ili u trećoj ili, kao ovog puta, u četvrtoj četvrtini, napravili nekoliko grešaka u nizu ili promašili otvoren šut, što je protivnik iskoristio da napravi nedostižnu razliku. Neosporna je velika želja i borba pančevačkih košarkaša, kako u meču sa ekipom ‚‚Metalca“, tako i tokom cele Super lige, ali nedovoljan kvalitet, nedovoljan broj igrača na raspolaganju treneru Bojanu Jovičiću i ,za ovaj rang takmičenja, veliki broj promašenih šuteva i izgubljenih lopti, uticali su na to da ‚‚Tamiš“ ne ostvari nijednu pobedu u šest odigranih utakmica. 

    Ekipa ‚‚Metalca“, sa svim svojim problemima u ovoj sezoni, ipak je pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija od pančevačkog sastava. Tokom čitavog toka susreta imali su prednost, zavidan procenat ubačenih šuteva, čak 14 pogođenih ‚‚trojki“ iz 24 pokušaja, čime su neutralisali izuzetan broj grešaka koje su napravili – 17. Osam minuta pre kraja utakmice, domaći košarkaši su posle pogotka Dušana Miloševića sa poludistance prešli na 4 poena zaostatka (58:62), ali je tada usledila furiozna serija gostiju koju su iskoristili svaku grešku ‚‚Tamiša“ da postignu poene. Za četiri minuta igre, koliko domaćin nije dostigao koš, napravili su seriju od 0:17 i tako naneli ubedljiv poraz ‚‚Tamišu“. Mora se reći da, u poslednjoj deonici, gosti iz Valjeva gotovo nisu mogli da promaše, dok pančevački superligaš u pojedinim momentima nije imao sreće ni da iskoristi stvorene prilike za postizanje pogotka.

    Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač ‚‚Metalca“ Tomislav Gabrić, sa 21 postignutim poenom (5/7 šut za tri poena), dok je Đorđe Majstorović postigao 16. U ekipi ‚‚Tamiša“ nije bilo previše šuterski rapoloženih igrača. Dragan Kruščić je sa 12 poena bio najbolji strelac, a dvocifren broj poena postigao je još samo kapiten Dušan Hukić – 10. 

    Košarkaški klub ‚‚Tamiš“ je ovu veoma uspešnu sezonu završio bez pobede u Super ligi, ali samo učešće u elitnom takmičenju predstavlja ogroman uspeh za ovaj klub i grad Pančevo. Imajući u vidu sa kakvim su se nedaćama susretali pančevački košarkaši od kako su u avgustu počeli sa pripremama i da su uprkos svemu, čak i kada su mnogi sumnjali u ovaj sastav, odigrali odlično u drugom delu Košarkaške lige Srbije, i tako drugu godinu u nizu obezbedili učešće u najjačem domaćem košarkaškom rangu takmičenja, njihov uspeh dobija još više na značaju. Mora se priznati da nije mala, a ni uobičajena stvar, da u zemlji koja predstavlja košarkašku velesilu, tim iz Pančeva koji ima ograničen budžet, znatno manji nego drugi učesnici Super lige, a i mnogi klubovi iz Košarkaške lige Srbije, postigne ono što je ‚‚Tamiš“ postigao u prethodne dve sezone. Zbog svega navedenog, ljubitelji košarke i svi Pančevci treba da budu ponosni na košarkaše ‚‚Tamiša“.

    T. M.

    PANČEVO – U poslednjem kolu košarkaške Super lige Srbije, ‚‚Tamiš“ je po drugi put poražen od ekipe ‚‚Metalca“ iz Valjeva. Gosti su u Hali sportova na Strelištu slavili rezultatom 67:90 (18:24; 16:17; 19:21; 14:28) i tako ostavili pančevački tim bez pobede u elitnom rangu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport