• „Tamiš“ jači za pet novih igrača

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 8. septembar – Košarkaški klub „Tamiš“, član Košarkaške lige Srbije u prethodnih desetak dana uspeo je da u svoje redove dovede nekoliko važnih pojačanja, pa je situacija sa igračkim kadrom u ovom momentu znatno bolja, iako pančevački klub i dalje traga za pojačanjima na poziciji centra.

    Na početku priprema potpisane ugovore sa ekipom su imali samo Aleksandar Ilkić i Nikola Simić, koji su i u prethodnoj sezoni nastupali za „Tamiš“, a od novih igrača dvojac iz niškog „Konastantina“ Vladimir Veličković, „plejmejker“ i Mladen Vitković, koji igra na poziciji krila. Ovom dvojcu u prethodnih nekoliko dana priključio se još jedan igrač niškog tima, dvadesetjednogodišnji Stefan Savić, koji je ponikao u čačanskoj „Mladosti“. 

    Ono što je izuzetno značajno za trenera Bojana Jovičića i ekipu „Tamiša“ jeste to što je uspela da se dogovori sa Dušanom Miloševićem, igračem koji je u prethodne dve sezone imao veoma značajnu ulogu u igri ovog tima. Osim velikog kvaliteta koji poseduje ovaj bek-šuter, njemu neće biti potrebno vreme da se adaptira na sredinu, da se navikne na rad sa mladim pančevačkim košarkaškim stručnjakom i da se prilagodi sistemu igre „Tamiša“. 

    Poziciju krulnog centra u predstojećoj sezoni pokrivaće iskusni internacionalac Adam Mirković, igrač koji je osim za klubove u Švajcarskoj i Francuskoj igrao za „Jagodinu“, „Radnički 034″ i „KG 06″. Dok je nastupao u Košarkaškoj ligi Srbije za ekipu „Jagodine“ često je ostvarivao dabl-dabl učinak i u nekoliko navrata je bio MVP kola. U igri osim na poziciji četiri može da igra i na poziciji tri. 

    Jedino adekvatno pojačanje na poziciji centra u dosadašnjem toku priprema je Nemanja Đorđević, igrač koji je ponikao u „Partizanu“, a od 2014. godine nastupao je za seniorski tim OKK „Beograda“. Kako je adekvatnih igrača, ali i po meri „Tamiša“ na ovoj poziciji na tržištu malo, pančevački klub i dalje ima problem da nađe dva odgovarajuća centra. Na tome će uprava i trener intenzivno raditi u narednom periodu. 

    U prethodnim sezonama je „Tamiš“ radio sa mladim i perspektivnim igračima, a i ove se ništa po tom pitanju neće menjati, pa je trogodišnji ugovor sa klubom iz našeg grada potpisao izuzetno perspektivni Vladimir Trajković. On je rođen 1997. godine, karijeru je počeo u „Partizanu“, a u prethodnoj sezoni je nastupao za Košarkaški klub „Zemun“, koji se takmičio u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, trećem rangu domaćih seniorskih takmičenja. 

    Posle bazičnog dela priprema, košarkaši „Tamiša“ su radili na taktici i uigravanju, pa su u prethodnih nekoliko dana došli u fazu priprema u kojoj se igraju prijateljske utakmice. Prvi protivnik „Tamiša“ bio je novi prvoligaš, ekipa „Kolubare“ iz Lazarevca koju je tim koji sa klupe predvodi Bojan Jovičić savladala rezultatom 108:61. Već u petak, pančevački sastav putuje u Temišvar, gde će po tradiciji nastupati na Kupu Temišvara. U petak, u polufinalu, protivnik im je ekipa rumunskog „Sibinja“, dok će im protivnik u subotu, u finalu, odnosno u meču za treće mesto, biti ili Košarkaški klub „Temišvar“ ili mađarska ekipa „Duna Asfalt“ iz Kečkemeta

    Već u ponedeljak, 12. septembra, „Tamiš“ će u Hali sportova na Strelištu, novi pripremni duel, kada će dočekati ekipu „Mladosti“ iz Zemuna. Susret počinje u 18 časova. 

    Prvenstvo u Košarkaškoj ligi Srbije počinje 8. oktobra, a upravo će ekipa iz Zemuna biti prvi protivnik pančevačkog tima u novoj sezoni. „Mladost“ je jedan od favorita za plasman u Super ligu ove sezone. Pančevci će imati težak raspored i u predstojećem prvenstvu, pošto ih u prvih šest kola očekuju dueli sa četiri ekipe, koje su najozbiljniji favoriti za nastup u elitnom takmičenju. Osim Zemunaca, tu su i „Dynamic“, „Spartak“ i „Borac“ iz Čačka. 

    T. M. 

    PANČEVO, 8. septembar – Košarkaški klub „Tamiš“, član Košarkaške lige Srbije u prethodnih desetak dana uspeo je da u svoje redove dovede nekoliko važnih pojačanja, pa je situacija sa igračkim kadrom u ovom momentu znatno bolja, iako pančevački klub i dalje traga za pojačanjima na poziciji centra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport