• “Tamiš” na korak od plasmana u Superligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši “Tamiša” veoma su blizu plasmanu u Super ligu pošto su u pretposlednjem kolu Košarkaške lige Srbije savladali “Spartak” iz Subotice rezultatom 89:71 (39:49). Da bi se našli u najelitnijem domaćem takmičenju Pančevcima je potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv “Smedereva 1953″ ili jedan poraz “Vršca” u duelima sa “Jagodinom” i “Spartakom”.

    Iako su ostvarili pobedu visokom razlikom ovaj susret nije dobro počeo po izabranike Bojana Jovičića. Gosti su susret otvorili sa četiri pogođene “trojke”, dok se “Tamiš” mučio da dođe do dobre igre u napadu koja bi im omogućila da postižu poene. Domaće nije služio šut sa spoljnih pozicija, pa je “Tamiš” ostao u igri u prvoj deonici zahvaljujući pogođenim “zicerima” i odličnoj igri Nikole Vujovića koji je u prvih 10 minuta postigao 12 poena. Posle prve deonice “Spartak” je imao prednost od 6 poena. Pošto gosti nisu posustajali ni u drugoj četvrtini, a “Tamiš” se i dalje mučio u napradu, domaćin je krajem 16. minuta imao 18 poena zaostatka.

    Da imaju kvalitet i da zaslužuju da se plasiraju u Super ligu Srbije pokazali su mnogo puta tokom ove sezone, ali to su morali da urade i sada kada je najveći pritisak na njihovim plećima. Još jednom su se igrali sa živcima svojih navijača, ali su im opet omogućili da se raduju. Igor Kesar, junak pršlonedeljnog poraza u Vršcu, pokrenuo je svoj tim sa dve vezane “trojke”, a zatim je i Kruščić, pogotkom za dva poena krajem prvom poluvremena sveo prednost gostiju na pristojnih 10 poena. Bojan Jovičić je imao mnogo stvari da kaže svojim pulenima u svlačionici tokom poluvremena, što im je pokrenulo i motivisalo da ne dozvole da se sapletu na pretposlednjoj preponi. Zaigrali su košarkaši “Tamiša” agresivnije u odbrani, gosti su počeli da promašuju šuteve sa spoljnih pozicija, a Dragan Kruščić je posle 4 promašene trojke u drugom delu odlučio da je sigurnije prodorima da “puni” koš gostiju iz Subotice. Njegovih deset poena i Miloševićevih sedam u trećoj četvrtini bilo je dovoljno za preokret u 26. minutu. Od početka serije pogodaka domaćin do kraja susreta nije posustajao. Dobrom odbranom i sa tri blokade Vujovića i jednom Manojlovića sprečili su prodore gostiju, koji nisu više imali dovoljno koncentracije pri šutu sa distance. U napadu su se razigrali i Milošević i Kesar koji su trojkama uvećali prednosta, a pratio ih je Kruščić svojim odličnim prodorima, pa je “Tamiš” došao do očekivane pobede.

    Najkorisniji igrač susreta je bio Nikola Vujović sa 17 poena (8/8 iz igre), 9 skokova i 3 blokade uz indeks korisnosti 31. Pratili su ga Dragan Kruščić sa 22 poena i 5 asistencija, Igor Kesar koji je uz 18 poena (4/5 za 3p) imao i 9 skokova i Dušan Milošević sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Kod gostiju najefikasniji su bili Predrag Prlja sa 17 poena i Aleksandar Sokolović sa 12 postignutih poena.

    Iako u ovom susretu nisu imali pomoć kapitena i odličnog šutera, Davora Peraka koji nije igrao zbog prehlade, košarkaši “Tamiša” su pokazali da nisu isključivo šuterska ekipa i da mogu kvalitetnom igrom da odgovore na dobru igru protivnika. To je jedam od razloga zbog kojeg će sve oči poklonika košarke sledećeg vikenda biti uprte u Halu sportova u Smederevu, gde će “Tamiš” pokušati pobedom da obezbedi prolaz u Super ligu posle pet sezona.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport