• Tamiš nastavio seriju pobeda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaški klub „Tamiš“ trijumfovao je na svom parketu protiv „Napretka“ iz Kruševca rezultatom 82:74 (27:16, 20:16, 15:17, 20:25 ), u 8. kolu Košarkaške lige Srbije. Pančevački tim je odlično otvorio utakmicu i činilo se da će neizvesna završnica izostati, pošto je „Tamiš“ sredinom treće deonice imao čak 19 razlike prednosti. Međutim, u poslednji minutu utakmice ušlo se sa rezultatom 73:70 pošto je igrač gostiju Marko Jeremić pogodio šut za tri poena. Da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuli su se najpre Dušan Milošević, a zatim i Mladen Vitković, koji su u samoj završnici takođe bili precizni za tri poena. Treba istaći i smirenost plejmejkera „Tamiša„, Vladimira Veličkovića, u trenucima kada se utakmica odlučivala. Zapaženu rolu imali su i kapiten Nikola Simić (18 poena, 7 asistenicja, index 21) i Adam Mirković (20 poena, index 24).

    Tamiš“ sada ima učinak od 5 pobeda i 3 poraza uz 13 osvojenih bodova i zauzima 5. mesto na tabeli KLS-a.

    – Otvorili smo dobro utakmicu i napravili smo lepu prednsot. Međutim, kasnije smo imali mali pad. U samoj završnici smo uspeli da povratimo koncentraciju i na kraju smo zasluženo pobedili. Istakao je Mladen Vitković.

    Večeras su bila dva različita poluvremena. Oni su u prvom bili poprilično mekani, sa dosta grešaka u odbrani, što smo mi iskoristili. Od sredine drugog poluvremena se slika potpuno promenila. Sve što smo mi radili na početku, oni su počeli da rade. Pritisnuli su nas i tada smo počeli da grešimo u svim fazama igre. Značio nam je večeras Veličković, koji je bio pod znakom pitanja, iako je drugi plej Ilkić odigrao sjajno. Na kraju kada se lomilo, Veličković je svojim iskustvom rešio par situacija i doneo neku prevagu. Drago mi je što smo uspeli da napravimo lepu seriju da od poslednje 4 utakmice, 3 dobijemo. Rekao je prvi strateg „Tamiša“, Bojan Jovičić.

    Oliver Popović trener „Napretka“ istakao je da je njegova ekipa izgubila nakon prve četvrtine.

    – Jako loše smo otvorili utakmicu što nam se često dešava na gostovanju i smatram da smo mi izgubili već nakon prve četvrtine. „Tamiš“ je imao 16 ofanzivnih skokova, dok smo mi imali 20 izgubljenih lopti, tako da nismo imali čemu da se nadamo. Čestitam domaćem timu na zasluženoj pobedi.

    Košarkaški klub „Tamiš“ trijumfovao je na svom parketu protiv „Napretka“ iz Kruševca rezultatom 82:74 (27:16, 20:16, 15:17, 20:25 ), u 8. kolu Košarkaške lige Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]