• ‚‚Tamiš“ silan protiv ‚‚Vojvodine“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šesnaesto kolo Košarkaške lige Srbije donelo je veliku radost navijačima ‚‚Tamiša“, pošto su njihovi miljenici ubedljivo savladali ekipu ‚‚Vojvodine“ rezultatom 93:58 (32:7; 26:18; 17:17; 18:16). Odličnom igrom u prvom poluvremenu domaći košarkaši ‚‚Tamiša“ rešili su pitanje pobednika već u prvom poluvremenu i tako došli do sedmog trijumfa u ovoj sezoni.

     

    Utakmica u Hali sportova na Strelištu bila je rezultatski neizvesna prva dva minuta, ali je već od samog starta bilo jasno da će ekipa ‚‚Vojvodine“ imati velike probleme da u odbrani  zaustavi centre ‚‚Tamiša“, kao i da na pravi način organizuje svoje napade. Trener ‚‚Tamiša“ Bojan Jovičić na pravi način je postavio igru svog tima, koja je koristila sve mane protivnika da dođe do pogotka. Odličan procenat šuta iz igre, iz reketa, ali i sa spoljnih pozicija, doneo im je 30 poena prednosti već na startu druge četvrtine (42:12), pa je publika rasterećeno do kraja susreta mogla da uziva u bravurama svog tima. U drugom delu meča, razumljivo je opao procenat uspešnosti šuta igrača ‚‚Tamiša“, ali nije bilo nikakve bojazni da će ekipa ‚‚Vojvodine“ moći da pripreti, pošto nivo agilnosti u odbrani domaćih ni jednog momenta nije opao.

     

     

    U igru su ulazili svi igrači ‚‚Tamiša“, a najbolji među njima je bio Nikola Vujović sa indeksom korisnosti 30 i ‚‚dabl-dabl“ učinkom od  17 poena i 11 skokova. Radoslav Peković je za 18 minuta na parketu postigao 19 poena i uhvatio 7 lopti. Ovaj centarski dvojac po učinku je u stopu pratio Ivan Smiljanić sa 16 postignutih poena. U redovima ‚‚Vojvodine“ bolji od ostalih je bio kapiten Svetozar Popović sa 14 poena.

     

    – Ne bih puno komentarisao ovaj meč, ali mislim da ovo nije realan odnos snaga između ova dva tima. U svakom slučaju, ovo je mnogo važna pobeda za nas, ovim smo definitivno ovu sezonu završili ispred ekipe ‚‚Vojvodine“, što je veoma važno za nas, jer imamo bolji međusobni skor i dve pobede više. Mi treba da imamo ambicije da pokušamo da se priključimo gornjem delu tabele. Biće jako teško, jer nemamo mnogo igrača na raspolaganju, svega deset u ovom trenutku. Videćemo da li će u toku sledeće nedelje stići papiri za državljanina Bosne i Hercegovine, Miljana Markovića, koji igra na poziciji četiri i nadam se da će nam doneti širinu u rosteru. Čekaju nas teške i neizvesne utakmice, pa se nadamo da će se on brzo uklopiti u našu igru, istakao je posle meča trener ‚‚Tamiša“, Bojan Jovičić.

    Posle 16. kola ekipa ‚‚Tamiša“ zauzima 8. mesto na tabeli sa 23 osvojena boda. U narednom kolu pančevački košarkaši igraju u Kraljevu protiv ekipe ‚‚Sloge“, koja se sa pobedom više od ‚‚Tamiša“ nalazi na 7. mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]