Olimpijski komitet Srbije
Olimpijske igre

Tomićević i Zorić olimpijski vicešampioni

Pančevo, Čet, 18/08/2016 - 14:32
Tanja Marin

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju u trci kajaka dvoseda na 1000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srpski olimpijci su trku završili sa samo dve desetinke iza novih olimpijskih šampiona posade Nemačke Maks Rendšmit i Markus Gros. dok su bronzu osvojili Australijanci Ken Valas i Laklan Tejme. 

Srpski kajakaši su sporije startovali trku, ali su u nastavku trke uspeli to da nadoknade i dođu do druge pozicije.

Ovo je četvrta medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama. Davor Štefanek je osvojio zlato, Tijana Bogdanović srebrnu, a Ivana Šanović bronzu.

T. M.

 

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,