• Tri boda uz tri gola (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 21. avgust – U drugom kolu Srpske lige grupa ‚‚Vojvodina“ na Sportskom centru ‚‚Mladost“ sastali su se domaći ‚‚Železničar“ i ‚‚Cement“ iz Beočina. U veoma tvrdoj utakmici domaćin je slavio rezultatom 3:0 (1:0) i tako zabeležio prvu pobedu u prvenstvu.

    Na početku utakmice oba tima su igrala čvrsto u odbrani sa dubokim presingom, pa je ekipama bilo teško da iznesu loptu na protivničku polovinu. Nije bilo mnogo prilika za pogodak, pa su mreže na obe strane terena dugo mirovale. U samoj završnici prvog poluvremena iz prve povoljne prilike, jedan od najiskusnijih igrača ‚‚Želje“, Novak Šalipurović je preciznim šutem sa oko 20 metara doveo svoj tim u vođstvo. Domaći sastav je sa minimalnom prednošću otišao na odmor, a ujedno je imao i veliku psihološku prednost. 

    U nastavku susreta fudbaleri ‚‚Železničara“ su krenuli u napad znatno odlučnije, ali nisu uspevali da iskoriste poluprilike koje su stvarali ispred protivničkog gola. Svoje prilike su imali i gosti, ali je odbrana pančevačke ‚‚dizelke“, kojom je odlično komandovao golman Branislav Katanić, uspešno čuvala svoj gol. Kada su domaći fudbaleri propustili mnogo povoljnih šansi da uvećaju prednost, izgledalo je kao da će morati da se brane i do kraja utakmice čuvaju minimalno vođstvo, ali je u 76. minutu na asistenciju Kovačevića u srcu šesnaesterca odlično reagovao Mario Gudan, prevario je odbranu i duplirao prednost svog tima. Ovaj gol je dao krila domaćim igračima, koji su nastavljali da napadaju, što im se isplatilo, jer je samo 7 minuta posle drugog, treći gol postigao Darko Simić. Do kraja susreta gosti iz Beočina su potpuno ‚‚pali“, pa nisu uspeli ni da stvore šansu za počasni pogodak. 

    Iako su se fudbaleri ‚‚Železničara“ dosta mučili u ovom susretu, na kraju su stigli do ubedljive pobede, koja će im veoma značiti za samopouzdanje i elan u nastavku prvenstva.

    – Ni u prvom kolu u Temerinu, a ni danas, nismo pružili igru kakvoj težimo, ali tako je na početku prenstva, još uvek se ispituju snage, a pošto dosta ekipa i mnogo novih igrača, za nas su to nepoznati protivnici. Na kraju krajeva i mi imamo nekoliko novih igrača, kojima je potrebno vreme da se uklope u naš sistem igre, što nije uvek lako. Svakako, rezultatom mogu biti zadovoljan, zadovoljan sam i odnosom većine igrača prema igri, neki treba značajno da poprave taj odnos. Radićemo na tome i verujem da kada svi budemo shvatili naše uloge u timu da će igra biti znatno bolja, istakao je Aleksandar Stevanović, trener FK ‚‚Železničar“. 

    Jedan od najboljih igrača ‚‚Želje“ u ovom susretu bio je asistent kod drugog i trećeg gola, iskusni Danilo Kovačević. Sam je propustio par izglednih prilika, a najbolja je bila pri rezultatu 3:0 kada je preciznim udarcem pokušao da prevari golmana ‚‚Cementa“, ali je pogodio prečku. 

    – Imali smo malo problema u prvom poluvremenu. Igra je bila poprilično ravnopravna na obe strane terena. Mi smo uspeli da damo gol u pravo vreme, pred kraj poluvremena. U drugom smo uspeli da mnogo bolje kontrolišemo igru, tako da smo ostvarili povoljan rezultat. Mislim da je rezultat realan, pošto smo imali još nekoliko prilika da to bude i ubedljivije. Zadovoljan sam i mislim da je dobro što smo u prvom meču na domaćem terenu zabeležili pobedu, nakon što smo u prvom kolu osvojili bod na gostujućem terenu, rekao je posle meča, Danilo Kovačević. 

    Fudbalski klub ‚‚Železničar“ sa četiri osvojena boda zauzima treće mesto na tabeli Srpske lige ‚‚Vojvodina“. U narednom kolu pančevačka ‚‚dizelka“ igra južnobanatski derbi sa ekipom ‚‚Vršca“. Taj meč na programu je 27. avgusta u najvetrovitijem srpskom gradu u 16 i 30. 

    T. M.

    PANČEVO, 21. avgust – U drugom kolu Srpske lige grupa ‚‚Vojvodina“ na Sportskom centru ‚‚Mladost“ sastali su se domaći ‚‚Železničar“ i ‚‚Cement“ iz Beočina. U veoma tvrdoj utakmici domaćin je slavio rezultatom 3:0 (1:0) i tako zabeležio prvu pobedu u prvenstvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]